SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da müzik bölümlerine yoğun ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğünün yeni eğitim dönemi için toplam 160 öğrenci alacağı Türk Halk Müziği ve Sanat Müziği bölümleri için 750 başvuru yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da müzik bölümlerine yoğun ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğünün yeni eğitim dönemi için 160 öğrenci alacağı Türk Halk Müziği ve Sanat Müziği bölümleri için 750 başvuru yapılırken, adaylar heyecanlı dakikalar yaşadı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığına bağlı Orkestra Şube Müdürlüğünün 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümlerine öğrenci kabul sınavı, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında alınan eğitim sonunda, onaylı sertifika sahibi olunabilen ve kaliteli müzik eğitimi almak isteyen her yaş grubundan sanatsever sınava yoğun ilgi gösterdi.

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği için 80'er asil kontenjan bulunurken, Sanat Müziği branşına 400, Halk Müziği'ne de 350 kişi başvurdu.

Kontenjanın sınırlı, başvurunun çok olması nedeniyle Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesindeki sanatçı ve eğitmenler tarafından oluşturulan sınav komisyonlarının karşısına çıkan adaylar, heyecanlı anlar yaşadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, tüm adaylara başarılar dileyerek, başvuru sayısının fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Ritim duygusu, ezgi tekrarı ve işitme kriterlerinin ön planda olduğu yetenek sınavının sonuçlarının bir hafta içinde açıklanacağını belirten Mercan, "Öğrenci olmaya hak kazanan adaylar 8 Ekim 2018 Pazartesi'den itibaren müzik eğitimine başlayacak." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.