SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Müjdat Gezen'i pişman ettiren yapı!

Usta gazeteci yazar Uğur Dündar, "Müjdat Gezen'in harikulade rüyası!.." başlıklı yazısında Bursa'nın Nilüfer İlçesinde bulunan 'Müjdat Gezen Kültür Evi'nin isminin değiştirilmesini kaleme aldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2019 00:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2019 00:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da Müjdat Gezen'i pişman ettiren yapı!

Usta gazeteci yazar Uğur Dündar, 28 Temmuz (dün) yayımlanan "Müjdat Gezen'in harikulade rüyası!.." başlıklı köşe yazısında Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan 'Müjdat Gezen Kültür Evi'ni kaleme aldı. 

Yazısında Müjdat Gezen Kültür Evi'nin adının değiştirilerek Bursa Barosu ile ortaklaşa kullanılacağını belirten Dündar, "Buna da şükür!.. Çünkü orada bundan böyle sanat eğitimi yapılamayacak ama hepimizin düşü olan "hukukun üstünlüğünü" hayata geçirici çok değerli çabalar, etkinlikler sürdürülecek" ifadelerini kullandı.

'Müjdat Gezen Kültür Evi'nin harikulade bir sanat rüyasının, kabusa dönüşünün öyküsü' olduğunu kaydeden Dündar, Müjdat Gezen'in dönemin Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile görüşerek, Kadıköy-Ziverbey'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin (MSM) bir benzerini büyük uğraşlar sonucunda Bursa'da kurma çabasını aktarıyor. 

Uğur Dündar'ın yazısının devamı ise şöyle:

"Ama, ne yazık ki ama!..

İçinde tiyatro, sinema ve konferans salonları, müzesi, kafeteryası, işyerleri, Yıldız Kenter, Türkan Şoray ve Şevket Çoruh gibi İstanbul'dan gelecek değerli hocaların konaklayabilecekleri lojmanı bulunan görkemli tesise, dönemin AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanlığı ruhsat vermedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle görev süresi dolmadan istifa etmek zorunda kalan Başkan Recep Altepe yönetiminin gerekçesi, yangın merdiveninin olmamasıydı. Oysa yangın merdiveni vardı, hemde amaca en uygun şekilde!

Bu yetmedi, kumpaslar, iftiralar başladı! Örneğin, iş yaptırdığı taşeronlardan birine parasını ödediği halde o kişi, malzeme aldığı firmaya "Müjdat Gezen paramı vermedi. O nedenle borcumu kapatamıyorum" dedi. Bunun üzerine malzeme satıcısı firma da icraya başvurdu. Müjdat'ın dolandırıldığı yetmemiş, bir de yargıda uğraşmayı gerektirecek haksız bir suçlamayla karşı karşıya kalmıştı. 

Düş kırıklığı içinde koca çınar soranlara; "Bursa'da sanat merkezi açtığım için çok pişmanım. Bu duyguyu hayatımda ilk kez yaşıyorum" diyordu." 

Uğur Dündar'ın Sözcü'de yer alan yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.