SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da merakla beklenen antika pazarı

Bursa'da ayda bir kez kurulan antika pazarı, birçok kentten meraklı alıcı ve satıcıları buluşturuyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da merakla beklenen antika pazarı

Bursa Merkez Nilüfer ilçesindeki İhsaniye Mahallesi'nde kurulan pazarda tezgah açmak isteyen antikacılar, günler öncesinden Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği ile irtibata geçerek yer temin ediyor.

Her ayın üçüncü pazar günü, 30-35 kentten gelen 250 antikacının tezgah açtığı pazarda Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk yıllarına ait binlerce eser sergileniyor. 

Antika pazarında satılan ürünler derneğin garantisi altında bulunuyor.

Dernek Başkanı Erdal Sadıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıldır kurulan pazara ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Sadıç, pazardaki tüm satıcıların derneğe kayıtlı olduğunu, bu kişilere ait gerekli bilgilerin kendilerinde bulunduğunu belirterek, iradeleri dışında kimsenin burada tezgah açamayacağını dile getirdi.

Antika pazarına gelen ziyaretçilerin gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceklerini vurgulayan Sadıç, "Pazarımızın özelliklerinden biri şu; buradaki antikacı arkadaşlar yeni bir ürünü 'eski' diye satamaz. Biz burada her zaman müşteriyi ön planda tutuyoruz. Burada satılan ürünler derneğimizin himayesi altında. Müşteri 100 liralık eşyayı 2 bin liraya aldıysa, yani aldatıldıysa bu eşyayı iade ediyoruz. Kesinlikle aldatma ve sahte eşyaya taviz vermiyoruz. Bu tarz kişiler olursa pazarımızda yer vermiyoruz." diye  konuştu.

'10 liradan 20 bin liraya kadar eser var'

Sadıç, Bursa'nın yanı sıra kent dışından satıcıların da antika meraklılarının da pazara ilgi gösterdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Antika pazarımıza Edirne'den tutun Ağrı'ya kadar gelen esnaf var. Her ay yaklaşık 35 şehirden antikacıyı ağırlıyoruz. Burada tezgah açmak isteyen antikacılar yer bulabilmek için günler öncesinden bizi arıyor, onlara yer temini yapıyoruz. Bunun dışında birçok ilden alıcı Bursa'ya geliyor. Amacımız halkımıza antikayı sevdirmek. Buraya gelen bir ziyaretçi istediği ürünü bulabiliyor. 10 liradan başlayıp 20 bin liraya kadar satılan eşyalar var." 

Pazarda tezgah açmak için Balıkesir'den gelen Ayşe Gedikoğlu da "Bir şeyin antika olması için yüzyıllar geçmesi gerekmiyor. Azalması, nadir olması, tek olması onun antika özelliğinin olduğunu gösterir. Her ayın üçüncü pazarında kurulan bu pazarı iple çekiyoruz. Adeta pikniğe gider gibi Balıkesir'den yola çıkıyoruz." dedi.

İzmir'den alışveriş yapmak için gelen Şükriye Kansu da pazarla ilgili gelişmeleri internet üzerinden takip ettiğini söyledi.

Antika meraklısı olduğunu dile getiren Kansu, "Benim fincan, tabak ve bakır koleksiyonum var. Pazar gerçekten çok güzel. Değişik çeşitler var. Her yöreden antikacı gelmiş. Burada keyifli zaman geçirerek istediğim eşyayı alıyorum." diye konuştu.

Ankara'dan gelen Nurcan Çalbaş ise Bursa'daki pazarı her ay ziyaret ettiğini belirterek, "Sosyal medyadan da takip ediyorum. Pazar harika ve değerli eşyalar var. Ben de bir antika meraklısıyım. Özellikle fincan ve yemek takımlarına ilgim var. Bu havayı solumak bile çok güzel." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.