SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kadınlar alanlarda: Karanlığa 'Hayır'

"8 Mart'ın Aydınlığında Buluşuyoruz" diyen Bursa Kadın Platformu, bugün eşitlik, özgürlük ve barış için "Karanlığa Hayır" diyerek sokağa çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da kadınlar alanlarda: Karanlığa 'Hayır'

Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle eşitlik ve özgürlük için birçok ilde sokaklarda olacak. Bursa Kadın Platformu da "8 Mart'ın aydınlığında Buluşuyoruz" diyerek sokağa çıkacak.

Bursa'da dün meydana gelen trafik kazasında hayatlarını kaybeden kadın işçiler anısına Bursa Kadın Platformu'nun eylemi sessiz yürüyüş şeklinde gerçekleştirilecek.

Bugün saat 18.30'da Setbaşı'nda toplanacak olan kadınlar Heykel'e kadar sessiz yürüyüş yapacak.

8 Mart'ta yürüyoruz, kadın dayanışmasını büyütüyoruz

"8 Mart'ta yürüyoruz, kadın dayanışmasını büyütüyoruz" diyen Nilüfer Kent Konseyi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği de, saat 14.00'de 29 Ekim Mahalle Muhtarlığı önünden 'SESSİZ' kadın yürüyüşü ile başlayacak ve saat 15.00'de Nâzım Hikmet Kültürevi önünde gerçekleşecek basın açıklamasıyla devam edecek. 

Nilüfer Kent Konseyi'nin yürüyüşü de dün Mezitler'deki kazada haytalarını kaybeden kadın işçilerin anısına sessiz gerçekleştirilecek.

Basın açıklamasının ardından saat 16.00'da, 19. ve 20. yüzyılda yaşamış olan yazar Zabel Yesayan'ın hayat hikayesinden hareketle feminist bir tarihi anlatan, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun sahneleyeceği 'Zabel' tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.