SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da hava kirliliği alarmı

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, hava kirliliğine karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da hava kirliliği alarmı

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, sanayinin ve trafiğin yoğun, kömürün yaygın kullanıldığı yerlerde kirliliğin daha fazla olduğu ifade edildi.

Bursa'daki merkez ilçeler ve İnegöl'de kirliliğin daha fazla hissedildiği bildirilen açıklamada, hava kirliliğini arttıran kirletici faktörlerinin yanı sıra olumsuz meteorolojik şartların da son günlerde partikül madde (PM10) değerlerinin yükselmesine neden olduğu aktarıldı.

Açıklamada, rüzgarın düşük hızlarda esmesinin de partikül madde konsantrasyonlarının dağılmasına engel olduğu hatırlatıldı.

Bursa'daki hava kirliliğine karşı şu uyarılarda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle kış döneminde toplu taşımaya özen gösterilmeli ve bireysel araç kullanımı azaltılmalıdır. Araç bakımları zamanında yapılmalıdır. Yakıtlar, soba ve kaloriferlerde tekniğine uygun yakılmalı ve katı yakıt kullanılan sitelerde kazan çıkışlarına filtre takılmalıdır. Kalorifer ve soba bacaları her sezon muhakkak temizlenmelidir. Katı yakıt kullanan konut ve iş yerlerinde yakıt yakım süresi aralıkları uzun tutulmalı ve filtre bakımları kış döneminde daha sıklıkla yapmalıdır. Bina ve diğer yıkım faaliyetlerinde dört yönlü pülvarize sulama sistemleri kullanılarak tozuma oluşmaması sağlanmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.