SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da gayrimenkul piyasası hareketlendi

Son dönemde yatay seyir izleyen iller arasında yer alan Bursa'da İznik, Yıldırım ve Gemlik başta olmak üzere gayrimenkul piyasasının hareket kazandığı gözlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da gayrimenkul piyasası hareketlendi

Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, satılık konutların fiyatları yükselmeye Temmuz ayında da devam etti. Açıklanan verilere göre satılık konut fiyatlarında İstanbul yüzde 15 artışla 5 büyük il içerisinde son 6 ayda en fazla yükselişin yaşandığı şehir oldu. İstanbul'un 5 büyük il içerisinde liderliği büyük farkla elde etmesi dikkat çekti. İstanbul'u Şubat ve Temmuz 2018 arasındaki %4 artış oranıyla İzmir, %3 ile Bursa ve %2 ile Antalya ve Ankara takip etti.

Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %6,51 olarak gerçekleşirken, kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %4,76 oldu. Öte yandan Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2.013 TL olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 TL olarak gerçekleşti. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı. Şubat ayından bu yana satılık konut fiyatı en çok artan şehir %17 artışla Bilecik oldu. Bu ili Amasya, İstanbul, Erzincan ve Giresun takip etti. Fiyatların en çok düştüğü iller ise %7 düşüş gösteren Mardin ve Sivas ile %4 düşen Batman ve Rize oldu.

Bursa'da konut fiyatları yükseldi

Bursa'da İznik, Yıldırım ve Gemlik başta olmak üzere satılık konut fiyatları geçtiğimiz 6 ay içerisinde %3 yükseldi. Bursa'da amortisman süreleri de az bir miktar da olsa kısaldı ve il genelinde 20 yıl olarak gerçekleşti. Geride kalan aylarda fiyatları yükselmesiyle ön planda olan İznik ilçesi geçen 6 aylık dönemi de %23 artışla kapattı.

Bursa'daki kiralık konutlarda dikkat çeken ilçeler Orhangazi (%7 artış) ve Mudanya (%5 artış) oldu. İl genelinde kiralık konut metrekare fiyatı 10,01 TL olarak gerçekleşti. Bursa'da bazı ilçelerdeki kiralıklar ise düşme eğilimi sergiledi. Kiralık konut fiyatları Kestel'de %6 düşerken, Osmangazi ilçesinde %3 geriledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.