SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da festival coşkusu 12 Haziran'da başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan '58. Uluslararası Bursa Festivali'nin, 12 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da festival coşkusu 12 Haziran'da başlıyor

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 58.'si düzenlenecek olan 'Uluslararası Bursa Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1962 yılından bu yana gerçekleştirilen, Bursa'nın sosyal ve kültürel hayatına farklı bir boyut kazandıran festivalde bugüne kadar yerli ve yabancı yüzlerce sanatçının, kentin kültürel yaşamında unutulmaz izler bıraktığını söyledi.

Dünyanın ve Türkiye'nin en güzide sanatçılarının her sene olduğu gibi bu yıl da festivalde sevenleriyle buluşacağını anlatan Aktaş, "58. Uluslararası Bursa Festivali'nde bu yıl da birbirinden değerli yerli ve yabancı sanatçılar sahneye çıkacak. 12 Haziran'da başlayacak olan festivalimiz, 4 Temmuz'da sona erecek, 7 - 12 Temmuz tarihleri arasında ise '33. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' yapılacak" diye konuştu.

Dünyaca ünlü sanatçılarla zengin festival

Aktaş, festivalin programını açıkladığı konuşmasında, "Festivalimiz, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Demir Demirkan'ın açılış konseriyle başlayacak. Dünyaca ünlü sanatçılar Cecilia Krull, Cesaria Evora Tribute ve Los Vivancos festivalimizin yabancı sanatçıları... Kubat, Muazzez Abacı ve Gökhan Tepe, Fatma Turgut ve Emre Aydın, Zerrin Özer ve Gökhan Türkmen ile İskender Paydaş ve Hande Yener de festivalimizin yerli sanatçıları olarak Bursa'da konserler verecek" şeklinde konuştu.

Gösteri sanatları kapsamında da "Üç Silahşörler-İstanbul Devlet Opera ve Balesi" ile "Bir Teyyareci Vecihi Hürkuş" programlarının festivalde yer alacağını aktaran Aktaş, konserlerin Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Aktaş, fiyatları 25 - 45 TL arasında değişen biletlerin Zafer Plaza, Korupark Avm - BKSTV standı ve etkinlik günlerinde de Merinos AKKM ve Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişeleri ile www.biletinial.com üzerinden online olarak alınabileceğini kaydetti.

29 ülkeden geleneksel kültür

Alinur Aktaş, halk dansları yarışması hakkında da bilgiler vererek, "Arjantin'den Meksika'ya, Moğolistan'dan Bosna'ya, Özbekistan'dan Polonya'ya ve Senegal'den Kore'ye kadar 29 ülkenin kültürel birikimi, Bursa'da harmanlanacak. Bu yıl da sanatseverler için dolu dolu bir festival hazırlamaya çalıştık" açıklamasında bulundu. 

Festivalin 12 Haziran-12 Temmuz'da yapılacağını aktaran Aktaş, ayrıca "33. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması"nın da 7-12 Temmuz'da gerçekleştirileceğini bildirdi. 

'58. Uluslararası Bursa Festivali' programı

12 Haziran - BBDSO ile Demir Demirkan

14 Haziran - Cecilia Krull

16 Haziran - Kubat

18 Haziran - Üç Silahşör İstanbul DOB

19 Haziran - Cesaira Evora Tribute

21 Haziran - Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş

25 Haziran - Muazzez Abacı ile Gökhan Tepe

28 Haziran - Fatma Turgut ile Emre Aydın

29 Haziran - Zerrin Özer ile Gökhan Türkmen

2 Temmuz - İskender Paydaş, 'Zamansız Şarkılar Senfonik'  

3 Temmuz - Los Vivancos

4 Temmuz - Hande Yener

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.