SON DAKİKA
Hava Durumu

Adeta bomba düşmüş gibi; 1 ölü, 2 yaralı

Bursa'da doğalgaz kaçağının neden olduğu sıkışma sonucu yaşanan patlama Bahar Mahallesi'ni savaş alanına çevirdi. Adeta bomba düşmüş gibi ortalığın enkaza döndüğü korkunç patlamada yoldan geçtiği sırada üzerine yıkılan enkazın altında kalan 18 yaşındaki Elif Geldi hayatını kaybetti. Patlamada 2 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Adeta bomba düşmüş gibi; 1 ölü, 2 yaralı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde tek katlı bir ev meydana gelen patlama nedeniyle yıkıldı. Patlamada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, Bahar Mahallesi Ziya Paşa Sokak'taki Hikmet Güner'e (56) ait tek katlı bir evde doğalgaz kaçağının neden olduğu sıkışma nedeniyle patlama meydana geldi.

Adeta büyük bir bomba patlamasını andıran patlamanın yaşandığı ev büyük bir gürültüyle yıkıldı, çevredeki binalar zarar gördü. Korkunç patlama sırasında evde bulunan Hikmet Güner ile yoldan geçen Elif Geldi (18) ve Şehmus Bora (32) yaralandı. 

Bursa Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Elif Geldi, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bursa Devlet Hastanesindeki Bora ile Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Güner'in tedavisi sürüyor. 

Olayın ardından bölgeye sevk edilen itfaiye, 112 Acil Servis, AFAD ve polis ekipleri bölgedeki çalışma yürüttü.

Evden geriye kalan enkaz, iş makineleriyle kaldırıldı.

"Olayın şokuyla hemen aşağıya indim"

Patlamanın yaşandığı evin karşısındaki binada oturan Ercan Dilber, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah işten gelip eve girdiğini ve yaklaşık 15 dakika sonra patlamanın yaşandığını söyledi.

Dilber, patlamanın şiddetiyle evinin camlarının kırıldığını belirterek, "Dışarı çıkıp baktığımda patlamanın olduğu evden 'imdat kurtarın' diye bağıranları gördüm. Olayın şokuyla hemen aşağıya indim. Evin içinden çıkan yaralıyı fark ettim. Yardım edip, köşeye aldık. Bir kız öğrenci de ağır yaralanmış ve hastanede ölmüş. 15 dakika önce oradan geçen ben olsaydım belki de olayı yaşayacaktım. Verilmiş sadakamız varmış."  ifadelerini kullandı.

"Yanına gittiğimde yaşıyordu"

Patlamada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Elif Geldi'nin babası İsa Geldi, kızının son anlarını gördüğünü söyledi. Patlamanın yaşandığı sırada işyerinde olduğunu sesi duyunca koşa koşa olay yerine gittiğini ifade eden baba İsa Geldi, "Patlama sesini duyunca kalktım telefon ettim. Cevap vermeyince koşa koşa olay yerine gittim. Ben olay yerine gittiğimde kurtarma ekipleri kızımı çıkartıyorlardı. Çantasına baktım kitapları vardı. Enkazın altında kalmış ambulansla hastaneye götürdüler. Ben patlamadan 10 dakika sonra olay yerine gittim. Ben kızımın yanına gittiğimde nefes alıyor yaşıyordu" dedi. 

Öte yandan patlamanın ev sahibi Hikmet Güner'in sabah ocağa çay koymak istemesi üzerine ocağı yakmasının ardından yaşandığı belirtildi. Vücudunda ikinci derece yanıklar oluşan Hikmet Güner'in Şevket Yılmaz Hastanesinde kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

Patlamanın nedenine ilişkin araştırma ve olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.