SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da çocukları ilgilendiren önemli zirve

Bursa, hafta sonunda, çocukların zihinsel ve zeka gelişimini yakından ilgilendiren önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. İki gün süren 1. Zeka Oyunları Zirvesi'ne Türkiye'nin 30 ilinden 74 eğitimci ve akademisyen katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2019 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da çocukları ilgilendiren önemli zirve

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

Bursa'da düzenlenen 1. Zeka Oyunları Zirvesi'ne Türkiye'nin 30 ilinden 74 eğitimci ve akademisyen katıldı. Çocukların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimini yakından ilgilendiren zirvede, ilk ve ortaokullarda seçmeli ders olarak uygulanmaya başlanan akıl ve zeka oyunlarının önemine dikkat çekildi.

Türkiye'de ilk kez Bursa'da yapılan zirvenin açılışında konuşan Eğitimci-Yazar İbrahim Halil Demir, oyunun dünyanın en ciddi işi olduğunu söyledi. Doğru sıralama, çok yönlü stratejik düşünme, planlama, hızlı ve doğru karar verme, kurgulama, başarı, rekabet etmenin oyunla elde edilebilecek kazanımlar olduğunun altını çizen Demir, "Albert Einstein başarabilmek için 'önce oyunun kurallarını öğrenmelisin sonra da herkesten iyi oynamayı' der. Yaşar Kemal de, 'insan evrende gövdesi kadar değil yüreği kadar yer kaplar' der. Yüreğiniz de çocuklarla ilgilendiğiniz büyüklüktedir. oyun bunu ölçebilen en büyük araçtır." dedi.

"Çevrenize bakın yaşamın her alanında oyun vardır. oyunun varlığı insanın varlığı ile başlar." diyen İbrahim Halil Demir, şunları söyledi:

"Oyun, insanoğlunun çok az kullandığı en büyük güçtür. Oyun, yaşamın en ciddi rolüne hazırlama sanatıdır. Özellikle çocuklarla oynamanın anlamı, 'sana değer veriyorum, seni önemsiyorum, seni anlıyorum, sen değerlisin' demektir. Atalarımızın tabiriyle 'oynamayan tay at olamaz' atasözü çok manidardır. Yani yarının sağlıklı bireyleri bugünün oyun oynayan eğlenen çocuklarıdır."

Akıl ve zeka oyunları alanında bir ilki gerçekleştirerek, Zeka Oyunları Süper Ligi'ni oluşturduklarını, ligin bu yıl 7 aylık bir süreç olarak planlandığını aktaran Demir, "Proje kapsamında ligde öğrencilerimiz belirli yetenekler kazanırken farklı okullardaki öğrenciler ile tanışma, yarışma ve sosyalleşme imkanı bulacaklar. Bu projeden beklentimiz öğrencilerimizin zeka ve düşünme becerilerinde süreklilik sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

İbrahim Halil Demir, bu yıl yapılan zirveye olan ilginin gelecek yıllarda daha geniş katılımlı zirveler için umut verici olduğunu sözlerine ekledi.

Bursa Kervansaray Termal Otel'de gerçekleştirilen 1. Akıl ve Zeka Oyunları Zirvesi'nde, Prof. Dr. İsmail Naci Cangül'ün "Oyun ve Matematik", Uzman Psikolojik Danışman Özlem Çelik Gürbüz, "Psikoterapi Oyun ve Çocukla İletişim", Dijital İletişim Uzmanı, Gazeteci Özcan Yazıcı, "Dijital Gelecek ve Geleceğin Becerileri" başlıklı bir sunumlar yaptılar.  Yazıcı sunumunda, "Geleceğin çocuklarımızdan beklentisi 'iletişim, işbirliği, algoritmik düşünme, yaratıcılık' gibi yetkinliklerinin artması olacak. Akıl ve zeka oyunları hareketinin yanı sıra kodlama ve maker atölyeleri de çığ gibi büyüyerek eğitim süreçlerinde daha fazla yer bulacak" dedi.

Özcan Yazıcı, 'Dijital Gelecek ve Geleceğin Becerileri' konulu sunum yaptı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.