SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da bir ilk; Teknolojiyi kullan ama...

Bursa'da teknoloji ve internetin bilinçsiz kullanımının önüne geçilmesi amacıyla "Teknolojik Bağımlılıkla Mücadele Birimi" oluşturularak Türkiye'de bir 'ilk'e imza atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2018 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da bir ilk; Teknolojiyi kullan ama...

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Osmangazi Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de sağlıkta büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

Kentte birçok hastane inşaatının devam ettiğini belirten Küçük, şu anda 7 bin 200 civarında olan yatak kapasitesinin 2019'da 10 bin 500'e ulaşacağını aktardı.

Küçük, kapasitenin sürekli artmasına rağmen özellikle kış dönemlerinde yaşanan yoğunluğa dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bazı kronik hastalıkları bulunan vatandaşlar da sürekli hastaneye geliyor ve yoğunluğu artırıyor. Bursa'daki sağlıklı yaşam merkezleri özellikle kronik hastalıklar hususunda ilk derece tedavi kurumumuz olacak. Şu an Bursa'da 6 sağlıklı yaşam merkezi faal durumda. Şeker, obezite, hipertansiyon ve bağımlılık gibi konularda vatandaşlarımızın hizmet alacağı ilk basamak yerler olarak tasavvur ediyoruz. Bu hastalarımız hastaneye gitmeden sağlıklı yaşam merkezlerinde çok daha detaylı hizmet alabiliyor. Bu merkezlerin sayısını 6'dan 12'ye çıkarıyoruz. Uzun süreli kronik hastalıklarda vatandaşlarımız hastaneyi değil, merkezleri tercih etsin."

'Teknolojik Bağımlılıkla Mücadele Birimi ilk olacak'

Bursa Valiliği olarak esrar ve eroin başta olmak üzere bağımlılık konusundaki mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini anlatan Küçük, şöyle konuştu:

"Ailelere ulaştırılmak üzere 500 bin broşür dağıttık, 500 bin daha dağıtacağız. Ayrıca teknoloji bağımlılığı sorunu var. Bununla nasıl mücadele edeceğimizi aileler olarak bilmiyoruz. Onun için Türkiye'de ilk defa olarak teknoloji bağımlılığı merkezlerini aktif hale getireceğiz. Sağlıklı yaşam merkezlerinin bir bölümünde Teknolojik Bağımlılıkla Mücadele Birimi olacak. İlkini Osmangazi Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde oluşturduk. 15-20 gün içinde faaliyete geçecek. Teknolojik bağımlılığın her ailede birer sorun olma potansiyeli var. Bu merkezlerdeki uzman personel özellikle ruh ve sinir hastalıkları ile üniversitelerin ilgili bölümlerinden destek alarak çalışacak. Bu, Türkiye'de bir ilk."

'Yaklaşık 3 bin öğrenci üzerinde projeyi yürüteceğiz'

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da özellikle gençlerin her geçen gün internet ve sanal oyunlara bağımlı hale geldiğini ifade ederek, "İlk, orta ve lise çağındaki okullardaki öğrenciler üzerinde yoğunlaşacağız. İlk etapta yaklaşık 3 bin öğrenci üzerinde projeyi yürüteceğiz. Riskli çocukları tespit edip onları birimimize davet edeceğiz. Onlara yönelik eğitim ve psikolojik destek vereceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Küçük ve Akan, Osmangazi Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.