SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da barajların seviyesi son yağışlarla yükseldi

Bursa'nın içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Nilüfer ve Doğancı barajlarındaki doluluk oranları son yağışlarla birlikte artış gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2020 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2020 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da barajların seviyesi son yağışlarla yükseldi

Bursa'da son bir haftada etkili olan yağışlar barajlardaki su seviyesini artırdı. Şehrin içme ve kullanma suyunun büyük bölümünü karşılayan Doğancı Barajı yüzde 59, Nilüfer Barajı ise yüzde 71 doluluğa ulaştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, barajlara hiç su girişi olmaması durumunda bile bu yılın sonuna kadar yetecek kapasitede su rezervi bulunduğunu söyledi.

Son 100 yılın en kurak beşinci, son 15 yılın ise en kurak mevsiminin yaşandığını belirten Aktaş, Bursalılar'dan suyun tasarruflu kullanılması noktasında destek beklediklerini ifade etti.

Barajlardaki doluluk oranlarının insanları yanıltmaması gerektiğini vurgulayan Aktaş, "Son yağmurlar biraz rahatlattı fakat su çok değerli. Bu nedenle tasarrufa azami derecede dikkat etmeliyiz. Sıkıntımız yok fakat zorda kalmamak için geleceği düşünmek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.