SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Ak Parti'den Davutoğlu istifası

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma çalışmaları sürerken yeni oluşuma katılacak olanların Ak Parti'den istifaları da gelmeye devam ediyor. Davutoğlu'nu ekibinde yer alacak olan 24. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk partisinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2019 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2019 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da Ak Parti'den Davutoğlu istifası

24. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk partisinden istifa etti. İstifa kararını ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Öztürk, bundan sonraki siyasi yaşamına parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte devam edecek.

Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumu dikkate alarak istifa sürecimi ertelediğini belirten Mustafa Öztürk, "Ancak partimin yetkili organlarının gelinen noktada öz eleştiriye açık olmadığını gördüm. Oysa ki Ak Parti'nin kuruluş felsefesinde özgürlükçü bir duruşla, bazı kurumların tekelinde olan siyasetteki zincirlerinin kırılması vardı, bunu da bazı dönemlerde başardık. Ak Parti'nin hak ve hakikatin yanından uzaklaşarak siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda yapan kişiler tarafından kullanılmasına zemin hazırladığını düşünüyorum. Kul ve kamu haklarının olmazsa olmazımızdan hızla uzaklaştırıldığımızı da belirtmek isterim. Bilgiye dayalı, Türkiye'de siyasette değişim ve dönüşümü gerçekleştirecek, kurumsallaştıracak ve geleceğe umutla bağlanacak yeni bir siyasi partiye fikren ve gönül olarak destek olacağım" dedi.

Mustafa Öztürk kimdir?

Bulgaristan'da 1965 yılında doğan Mustafa Öztürk, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Bursa PTT Başmüdürlüğünde mühendis ve başmühendis olarak çalıştı. 2003'te Bursa İl Telekom Müdürü, 2009'da Kocaeli Telekom İl Müdürü oldu. Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) İl Kurucusu ve Genel Merkez Denetim Kurulunda görev aldı. Bursa'da; Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ), Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED), Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG), Birlik Vakfı, Bursa İlim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği (BİKAÇED), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı.

Mustafa Öztürk, evli ve 2 çocuk babası.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.