SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa'da 600'e yakın sınıf karantinaya alındı'

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), salgında yüz yüze eğitimde gelinen noktayı "Yalnızca Bursa'da 600'e yakın sınıf karantinaya alındı" sözleriyle aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2021 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bursa'da 600'e yakın sınıf karantinaya alındı'

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), yüz yüze eğitimde 6. hafta raporunu açıkladı. "Yüz yüze eğitim, kamusal eğitim alarm veriyor. Okullarda salgın yayılımı ve salgınla birlikte derinleşen eşitsizlikler her geçen gün artıyor." denilen açıklamada, yalnızca Bursa'da 600'e yakın sınıfa öğrencilerin karantinaya alındığına dikkat çekildi.

İstanbul- Bayrampaşa'da Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi'nde görevli öğretmen Ali Yurdakul'un koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekilirken, "Yalnızca Bursa'da 600'e yakın sınıf karantinaya alındı. Yaşanılan sorunlar her gün daha da ciddi boyuta ulaşıyor. Sadece Ankara'da Çankaya, Yenimahalle'de son bir haftada 13 lisede 63 öğrenciye pozitif tanısı konuldu, 376 öğrenci temaslı. Yine yalnızca Kartal Cevizli Ortaokulu'nda 13 sınıf karantinaya alındı" denildi. 

Okullarda hijyen ve temizlik görevlisi sorununun da devam ettiği belirtilerek, "Örneğin, Denizli'nin Merkezefendi İlçesi'nde geçen yıl İŞKUR-MEB protokolü üzerinden 280 civarında personel istihdam edilirken, bu sayı bu yıl 84 civarında bırakılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Afyonkarahisar'da dördü öğrenci beş kişinin yaşamını yitirdiği kazanın hatırlatıldığı açıklamada, "Taşımalı eğitim, çocuklarımızın gelişim dönemlerine ve gereksinimlerine aykırı bir uygulamadır. Çocuklarımızın için gerekli olan onlara en yakın okuldur. Servis araçları yönetmeliği ile bu kaza önlenebilecekken bu konuda da gereken yapılmamıştır. Servis Araçları Yönetmeliği'nde gerekli değişiklik acilen yapılmalıdır" denildi.

Açıklamada, "Havaların soğuması ile birlikte havalandırma sisteminin olmaması salgın açısından riski artırıyor. Tüm okullarda havalandırma sistemin sağlanması için bir an önce önlem alınmalıdır. Karantinaya alınan tüm sınıflarda karantina süresince ve pozitif tanısı konulan çocuklarımızın tedavisinin devam ettiği süre boyunca çalışan tüm velilere ücretli izin hakkı verilmelidir. Tüm öğrencilere, velilere, eğitim emekçilerine ücretsiz, düzenli PCR testi sağlanmalıdır." denildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.