SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 560 bin öğrencinin yaz tatili heyecanı

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi karnelerin dağıtılması ile sona erdi. Bursa'da toplam 560 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Tatile başlayacak olmanın sevinci içerisinde olan öğrenciler, karnelerini Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın elinden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da 560 bin öğrencinin yaz tatili heyecanı

Bursa'daki karne töreni Osmangazi İlçesi Yunuseli Mahallesi'ndeki Şahin Yılmaz İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Çocukların sevincine ortak olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Kaymakam Mehmet Aydın ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, karneleriyle birlikte öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Başbakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin başlattığı okuma-yazma seferberliği kapsamında eğitim gören kadınları da sınıflarında ziyaret ederek tebrik etti.

Konuşmasında kaliteli eğitimin genç nesillerin yetişmesi açısından önemini vurgulayan Hakan Çavuşoğlu, son 16 yılda eğitim alanında çok önemli yeniliklere imza atıldığını ifade etti. 60 kişilik sınıflardan 25 kişilik sınıflara düşüldüğünü hatırlatan Çavuşoğlu, öğrencilerin okuyarak, anlayarak, düşünerek, muhakeme ederek ve uygulayarak ülkeye katkı sunması için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Sadece Bursa'da bu sene toplam 6,5 milyon ücretsiz kitap dağıtımı yapıldı. Yine Bursa'da 750 olan okul adedi son 15 senede bin 750'ye ulaştı. Derslik adedi ise 9 bin 500';den 21 bin 500'e ulaştı. 16 bin civarındaki öğretmen sayısı ise Bursa'da bugün itibariyle 36 bine ulaştı. Gelecek nesillerin geleceğe iyi hazırlanması için mücadele ediyoruz. Eğitimde kaliteyi daha arttırmak için bu alanda fark oluşturacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, çocukların karne heyecanına ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karnelerini alan öğrencileri tebrik ederek aileleriyle birlikte iyi bir tatil dileyen Başkan Alinur Aktaş, "Bursa';da 36 bin öğretmen ve 560 bin çocuğumuz eğitim ve öğretim dönemini bitirdi. Ailelerin desteğiyle çocuklarımızın daha da başarılı olacağına inanıyorum. Eğitim hayatının eksikliklerini karşılamak adına, başta Büyükşehir Belediyesi olarak büyük gayret içerisindeyiz. Önümüzdeki sene yeni okullarla sistem daha da rahatlayacaktır. Tüm çocuklarımızı kutluyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.