SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da renkli 19 Mayıs kutlamaları

Bursa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Nilüfer'de binlerce kişinin katıldığı yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün coşkusu Cumhuriyet Meydanı'ndaki Duman konseri ile devam etti. Tıklım tıklım dolan alanda konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Umudumuzu bırakmayacağız. Her şey güzel olacak, inanacağız ve başaracağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da renkli 19 Mayıs kutlamaları

Bursa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Bursa'daki törenler, öğrencilerin oluşturduğu kortejin bando takımı eşliğinde Tophane Saltanat Kapısı'ndan Heykel'deki Atatürk Anıtı'na kadar yürümesiyle başladı.

Heykel'de saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı, bir grup genç tarafından işaret diliyle aktarıldı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal, yaptığı konuşmada, Türk gençliğine armağan edilen 19 Mayıs'ı en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi. 

Türk gençliğinin ecdadından aldığı ilhamla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağını dile getiren Uysal, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını veren şehitleri andı. 

Konuşmanın ardından Karagöz Halk Dansları Topluluğu tarafından gösteriler sunuldu, şiirler okundu, karate ve güreş takımı gösteri yaptı.

Törenlere Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, bazı milletvekilleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Milli Mücadele'nin 100. yılı Nilüfer'de gururla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Nilüfer'de binlerin katıldığı yürüyüşle kutlandı. Yürüyüşün coşkusu Cumhuriyet Meydanı'ndaki Duman konseri ile katlandı. Tıklım tıklım dolan alanda konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Umudumuzu bırakmayacağız. Her şey güzel olacak, inanacağız ve başaracağız" dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı Nilüfer'de onurla, gururla, coşkuyla kutlandı. Nilüfer'de binlerce kişi önce Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yürüyüş için toplandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve her yaştan vatandaşın katıldığı yürüyüş coşku içinde gerçekleşti. Türk bayrakları ile marşlar söyleyen ve slogan atan vatandaşlar FSM Bulvarı'ndan Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Çok sayıda vatandaş da evlerinin balkonundan yürüyüşe katılanlara destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlanan yürüyüşün ardından vatandaşlar iftar saati geldiğinde Nilüfer Belediyesi'nin ikramları ile hep birlikte oruçlarını açtı. Birlik ve beraberliğin hakim olduğu iftar saatinin ardından kutlama programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem sahneye çıkarak, halkın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Turgay Erdem: Her şey güzel olacak, inanacağız ve başaracağız

Ata'nın izinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını söyleyen Erdem, "Kurtuluş Savaşı'nın ateşinin yakıldığı o büyük günün 100. yılında, umudumuzu, inancımızı yine taptaze tutuyoruz. Gençlerle geleceğe emin adımlarla koşuyoruz. Geleceği hep birlikte kucaklıyoruz. Yüz yıl önce yenilmedik, yüz bin yıl geçse de yenilmeyeceğiz. Geleceğimizi karanlıklara boğmaya kalkan olursa yine dur diyeceğiz" dedi.

Milletçe 19 Mayıs'ı  sonsuza dek sahiplenmeye devam edeceklerini ifade eden Turgay Erdem, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşinin, bugünkü mevcudiyetin ve özgürlüğün varlık nedeni olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu nedenle böyle bir tarihi gençlere armağan ettiğini söyleyen Başkan Erdem şöyle devam etti: "Binlerce şehit verilerek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanettir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında, daha fazla kenetleneceğiz. Hiç kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Bizden beklenen umudumuzun kaybolması olsa da, bizden beklenen inancımızın hapsolması olsa da, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerinden asla ödün vermeyeceğiz. Yılmayacak, bıkmayacak, umudumuzu bırakmayacağız. Her şey güzel olacak, inanacağız ve başaracağız."

Duman coşkusu

Turgay Erdem'in konuşmasının ardından gökyüzünü havai fişek gösterisi aydınlattı. Alanı dolduranlar binlerce kişi muhteşem gösteriyi keyifle izledi. İlgiyle izlenen havai fişek gösterisinin ardından sevilen grup Duman sahne aldı. Duman, parçalarını seslendirirken alanı dolduranlar da eğlence dolu anlar yaşadı. Duman'ın parçalarına eşlik eden gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.

Hayri Türkyılmaz: Ata'mızın yolunda, 100 yıldır aynı gemideyiz

Mudanya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen, tekne kıyı seyri ve Mütareke Müze Evi bayrak töreni ile görsel bir şölen yaşandı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği ilkelerin, fikirlerin, devrimlerin ve cumhuriyet değerlerinin daima yılmaz bekçisi olacağız. Atatürk ilkeleri ışığında bağımsız ve çağdaş uygarlık çizgimizden yüz yıllar da geçse vazgeçmeyecek, aynı gemide Ata'mızın yolundan gideceğiz. Varlığına ve geleceğine sahip çıkan tüm gençliğin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun." dileklerinde bulundu. 

İznik'te coşkulu kutlama

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıldönümü İznik'te de coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunumuyla başlayan kutlama programı, İznik Milli İrade Meydanı'nda devam etti. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, törende yaptığı konuşmada, Türk gencinin Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi olduğunu söyledi.

Gençlerin birlik içinde hareket ederek Türkiye'yi daha güçlü bir ülke hale getireceklerini vurgulayan Coşkun, "Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği, geleceğimizin teminatısınız. Çok çalışıp ileride şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutlar, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan millet için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum." dedi. 

Konuşmaların ardından lise öğrencileri şiirler okudu. Halk oyunları, spor ve jimnastik gösterilerinin ardından okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupaları ve madalyaları verildi.

Kutlama programına İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.