SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 15 Temmuz şehitlerine anma töreni

FETÖ'nün darbe girişiminin 4'üncü yılında Bursa Valiliği'nin koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Hamitler ve Pınarbaşı Şehitliklerinde anma töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2020 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da 15 Temmuz şehitlerine anma töreni

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yılında şehit edilenler için mevlit programı ve çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

Bursa Valiliği koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Milletvekili Efkan Ala başta olmak üzere Bursa protokolü ilk olarak Hamitler Şehitliği'ni ziyaret etti.

Burada şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakan protokol üyeleri, şehitleri dualarla andı. Bursa protokolünün ikinci durağı ise Pınarbaşı Şehitliği oldu. Burada da tüm şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı, şehit yakınları ile sohbet edildi. Yapılan duanın ardından şehitlikteki anma töreni sona erdi.

15 Temmuz gecesi yaşananları konu alan fotoğraf sergisi de Tayyare Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı. Protokol üyeleri daha sonra Millet Bahçesi'ne Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kurulan çadırı gezdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, darbe kalkışmasının 4'üncü yılında şehitleri anmak, vatana olan bağlılığı artırmak adına bir dizi etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Aktaş, "15 Temmuz bu milletin evlatlarına, bu milletin insanına, bu milletin duyarlı askeri ve polisine karşı yıllardır yurt dışı kaynaklı beslenmiş kişiler tarafından yapılan bir kalkışmanın tarihidir. Önemlidir ve birkaç nesli etkileyecek bir tarihtir. 15 Temmuz bu milletin Çanakkale'de düşmana dur dediği gibi bu olumsuz iradeye karşı duruşunun bir resmidir.  Türkiye Cumhuriyeti tarihinde farklı darbeler, kalkışmalar farklı postmodern girişimler hep olmuştu. Ama 15 Temmuz 2016 tarihi artık darbelerin tarihe gömüldüğü, bu milletin askeriyle, polisiyle, vatandaşıyla hep beraber el ele kol kola hangi siyasi görüşten olursa olursa beraberce yürüyeceğinin resmidir. İlelebet bu bayraklar gönderde dalgalanacaktır. İnşallah birlik ve beraberliğimiz de artarak devam edecektir. 15 Temmuz'da da 29 Ekim'de de 23 Nisan'da da 30 Ağustos'ta da biz bu ruhu ve bu anlayışı her zaman diri tutacağız. Bu vesileyle 251 şehidimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize tekrar şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Bursa Valisi Canbolat'tan "15 Temmuz" mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Canbolat, mesajında, devletin varlığını, milletin birliğini ve beraberliğini hedef alarak devletin bekasını parçalamaya yönelik, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yılında, milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Hain darbe girişiminin demokrasiye kasteden en büyük ihanetlerden biri olarak tarihe geçtiğini belirten Canbolat, 15 Temmuz gecesi devlet kurumları içinde, devletten maaş alan hainler ve işbirlikçilerinin millete, Cumhurbaşkanı'na, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve Hükümet'e karşı haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkıştığını vurguladı.

"Ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle"

Vali Canbolat, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Alçakça darbe girişiminde bulunmaya çalışan hainlerin unuttuğu bir husus vardır ki esarete yüzyıllar boyunca boyun eğmemiş Türk milletinin Malazgirt gibi, Çanakkale gibi, Sakarya gibi adını tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferlerinin olduğudur. O gece, başta Rabb'imizin inayeti, sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve çağrısı ile meydanlara çıkan kahraman milletimiz, minarelerimizden yükselen sala sesleriyle dünyada eşine rastlanılmaz bir cesaretle kalkışmacı hainlere gereken dersi vermiş, bayrağımızın indirilemez, ezanımızın susturulamaz olduğunu o gece tüm dünyaya duyurmuştur. Türk milleti, her sayfası kahramanlık öyküleriyle dolu şanlı tarihinden aldığı güç ve kuvvetle, dünya arenasında sonsuza kadar var olmaya devam edecektir. Ülke olarak önümüze koyduğumuz hedefleri tek tek gerçekleştirerek, dünyada güçlü Türkiye'nin inşasında hepimiz üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğiz.

Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya ve minarelerden ezan sesleri yükselmeye devam ettikçe, tarihe ismimizi altın harflerle yazdırmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan aziz milletimizi ve Bursalı vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.