SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 15 Temmuz anma etkinliği

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bursa'da 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında anma etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2018 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2018 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da 15 Temmuz anma etkinliği

Bursa'da Heykel'deki Valilik binası önünden kent protokolünün katılımıyla başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sona erdi. Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Vali İzzettin Küçük, yaptığı konuşmada, 2 yıl önce Türk milletinin tarihe bir defa daha büyük bir destan yazdığını söyledi.

Türk milletinin hain FETÖ terör örgütünü elinin tersiyle tarihin çöplüğüne gönderdiğini belirten Küçük, "Terör örgütünün ilk hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı. Hiçbir yere gizlenmedi, İstanbul'da halkıyla buluştu. FETÖ, 40 yılda bu milletin her şeyini çaldı. En son 15 Temmuz'da Türkiye'nin tamamını çalmak istediler, yakalandılar. O gece yüreğinde hiçbir korku olmadan meydanlara dökülen böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz." diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da Türkiye'nin artık safralarından temizlendiğini, gün geçtikçe daha steril hale geldiğini söyledi.

Çavuşoğlu, terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler onlara rahat yok. Onları ensesinden tutup bu milletin önüne çıkaracağız Allah'ın izniyle. Buradan Amerika'daki o melun teröristbaşına seslenmek istiyorum. Seni değil Amerika bütün dünya bir araya gelse de kurtaramayacak ey terörist başı, ensendeyiz."

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nı dolduran Bursalılara teşekkür ederek, 15 Temmuz'un bir milletin dirilişinin tarihi olduğunu bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 40 yıldır bu milletin kanını emen hain FETÖ'nün cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimini gerçekleştirmek isteğini ancak milletin buna izin vermediğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleşen programdaki konuşması Bursa'daki vatandaşlara canlı yayınla izletildi.

Konser ve söyleşi programlarıyla devam eden etkinlikler kapsamında saat 00.13'te kentteki tüm camilerde sela okundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.