SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa CHP'den HDP'ye destek ziyareti

HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine o illerin valilerinin kayyım olarak atanmasının yankıları sürüyor. CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile birlikte HDP Bursa İl Örgütü'nü ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2019 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2019 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa CHP'den HDP'ye destek ziyareti

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması nedeniyle HDP Bursa İl Örgütü'ne destek ziyaretinde bulundu. HDP İl Eş Başkanı Resul Baykara ve diğer yöneticilerle görüşen Akkuş ve Sarıbal, görevden almalarla millet iradesinin hiçe sayıldığını söylediler. Akkuş, "Bu karar saray rejiminin bir kararıdır. Kayyım atamalarıyla hukukun üstünlüğü, seçme ve seçilme hakkı bir kez daha yok sayıldı." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal da, siyasi bir kararla millet iradesine darbe yapıldığını söyleyerek, "Halkın oylarıyla seçilen Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması adalet ve vicdana sığmayan bir uygulamadır. HDP Bursa İl Başkanlığını ziyaret ederek, desteğimizi ifade ettik ve uygulamayı asla kabul etmediğimizi belirttik." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.