SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa CHP'den Cargill işçilerine ziyaret

Bursa CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve partililer, Sınıf Tavrı heyeti ile birlikte sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Cargill işçilerini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2018 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2018 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa CHP'den Cargill işçilerine ziyaret

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Cargill işçilerinin mücadelesi 10 aydır devam ediyor. 

Bursa CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP Yıldırım İlçe Başkanı, CHP Orhangazi İlçe Başkanı ve çok sayıda partili, işten çıkarılan 14 Cargill işçisini ziyaret etti. 

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, "Direnmek, kazanmaktır. Eğer direneceksek, direniyorsak, sadece Cargill önünde değil Türkiye'nin her yerinde ülkeye emek veren yol arkadaşlarımıza destek vermek zorundayız." dedi.

Akkuş, Cargill işçilerinin mücadelelerine destek olduklarını ve işçilerin yanlarında olduklarını belirterek, "Türkiye'deki yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız birileri tarafından çalınmakta. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu çalınan kaynaklarımızı onlara peşkeş asla çektirmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sol ve emek ağırlıklı bir siyaset üreteceğiz." diye konuştu.

"İşçileri açlığa ve yoksulluğa bıraktılar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her zaman Cargill işçilerinin yanında olduğunu belirterek, "Bu eylem başladığında Türkiye'de şeker fabrikalarının özelleştirilmesi gündemdeydi. Hükümet, meclisten alelacele bir karar alarak nişasta bazlı şeker oranını yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürdüğünü söyledi. O günlerde fabrikada sendikallaşma mücadelesi sürdüren işçilerin bu mücadelesini kırmak için, nişasta bazlı şeker oranının yüzde 5'e düşürülmesini bahane olarak gösterdiler. Sendikal mücadelesini sürdüren arkadaşlarımızı böylelikle açlığa ve yoksulluğa bıraktılar." dedi.

Sarıbal, şu soruyu yöneltti:

"Nişasta bazlı şeker oranının yüzde 5'e düşürülmesine rağmen Cargill başta olamak üzere bu alanda üretim yapan 5 büyük şirket ve üretim grubunun üretimlerinde milyonda bir azalma olmuşmudur?"

CHP'liler Sınıf Tavrı heyeti ile birlikte Cargill işçilerini ziyaret etti

"Ezilen, yok edilen bizim emekçilerimiz"

Sadece Cargill'in ortalama olarak 400- 500 bin ton yıllık üretimi olduğunu söyleyen Sarıbal, "Türkiye'de toplam 1 milyon ton nişasta bazlı şeker üretiliyor. Ne yazık ki bir tek gram bile üretimi eksiltmediler. Ayrıca Cargill Bursa'da hükümeti de kullanarak Vali'den etanol üretimi için izin aldı. Ama işçilerin, emeklerinden kısıtlama yapıyor. Kendi karları devam ediyor. Üretimi daha da arttırdılar. Ama ne yazık ki işçileri, kapının önüne bırakıyorlar ve sendikalaşmalarına engel oluyorlar." diye konuştu. 

"İktidar, hükümeti yöneten şirketlerin değirmenine su taşıyor" diyen Sarıbal, "Bu şirketler iktidarla ortak. Ezilen, yok edilen bizim emekçilerimiz oluyor. Buradaki mücadele sadece ücret mücadelesi değil, Türkiye'deki varolan yağmanın, talanın ve krizi de bahane ederek bu krizin bedelini işçiye ödetmeme mücadelesidir." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.