SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa CHP'de Ortak Çözüm Grubu harekete geçti

"Hukuka, özgürlüklere ve güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye dönüş esasına dayalı bir siyaset üretmek" amacıyla hareket eden Bursa CHP örgütü içindeki Ortak Çözüm Grubu, ülkenin içinde bulunduğu siyasi koşullar ve çözüm konusunda CHP üyelerine "demokrasi için dayanışma" çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2019 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa CHP'de Ortak Çözüm Grubu harekete geçti

Bir süredir gerçekleştirdikleri toplantılarla ülkenin genel siyasi gidişi ve CHP'nin bu gidişat karşısındaki çözüm üretme siyasetine ilişkin görüş ve düşüncelerini paylaşarak öneriler ortaya koyan Ortak Çözüm Grubu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Lokali'nde basın toplantısı düzenledi. Aralarında Şahin Gencal, Ekrem Demiröz, Kayıhan Pala, Çetin Tor, Meral Altuntaş, Ali Rıza Altun  ve Tahir Baştaymaz'ın da olduğu Grubun hazırladığı açıklama Bursa Barosu eski Başkanı Avukat Ekrem Demiröz tarafından okundu.

16 Nisan 2017'deki referandumla güçler ayrılığının son bularak Türkiye'de rejimin değiştiğini belirten Ekrem Demiröz, "Yasama, yürütme ve yargı tek kişinin iradesine bırakıldı. Ülkemiz keyfiliğe, adaletsizliğe ve tükenişe savruldu. Bu olağanüstü değişime karşın sanki hiç bir şey olmamış ya da hiç bir şey değişmemiş gibi siyaset yapmaya devam edemeyiz. Ülkemizi felakete götüren bu gidişe dur demek zorundayız. Bu bağlamda, partimize önemli bir görev düşüyor. Hukuka, özgürlüklere ve güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye dönüş esasına dayalı bir siyaset üretmek" dedi.

CHP üyelerine seslenilen bildiride, sıkıntılı geçen seçim sürecine dikkat çekilerek, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesini CHP'nin kazanmış olmasının paha biçilmez bir değer taşıdığı ancak Bursa'nın az farkla kaybedilmiş olmasının üzüntü yarattığı ifade edildi.

Yaşanılan sürecin ve elde edilen başarının en önemli sonucunun, iyi çalışan bir örgüt ve doğru bir yaklaşımla başarının mümkün olduğunun görülmesi olduğunun altı çizilen bildiride, "Böylece öğrenilmiş çaresizlikten kurtulduk ve umudun yükselişine tanık olduk. Ancak biz bu durumu bir sonuç olarak değil, başlangıç olarak görüyoruz. Ve biliyoruz ki siyaset, seçimlerden ibaret değildir. Asıl olan Türkiye'nin gündemini halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda belirlemek ve eşitsizlikleri azaltacak bir siyaseti inşa etmektir." ifadelerine yer verildi.

"Değerli partililerimiz, sözcükleri eğip bükmeden konuşma zamanıdır." ifadeleri ile devam eden bildiri şöyle:

'Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız'

"Ülkemizde rejim değişti. Güçler ayrılığı sona erdi. Yasama, yürütme ve yargı tek kişinin iradesine bırakıldı. Ülkemiz keyfiliğe, adaletsizliğe ve tükenişe savruldu.

Bu olağanüstü değişime karşın sanki hiç bir şey olmamış ya da hiç bir şey değişmemiş gibi siyaset yapmaya devam edemeyiz. Ülkemizi felakete götüren bu gidişe dur demek zorundayız. Bu bağlamda, partimize önemli bir görev düşüyor. Hukuka, özgürlüklere ve güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye dönüş esasına dayalı bir siyaset üretmek.

Halkımızın büyük bir kısmı, demokrasi ve hukukun üstünlüğü olmadan ekmek ve adalet olmayacağını görmeye başladı. Partimizin bu farkındalığa siyasal önderlik yapması gerekir.

CHP, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, başta Kurtuluş Savaşımız olmak üzere aydınlanma ideallerini, emek mücadelelerini, sosyal demokrasinin özgürlük, eşitlik, adalet ve dayanışma ilkelerini benimseyen çağdaş demokratik sol bir siyasal partidir. Partimiz, bu tanıma uygun, etkin ve tutarlı bir politika izlemelidir. Bu konuda temel sorun olan 'ideolojik savrulma' ivedi olarak çözülmelidir.



'Üyeler karar verme süreçlerine katılmalı'

Son yıllarda Cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel ve yerel seçimlerde siyasal yelpazenin sağındaki kişiler aday gösterilerek partimiz 'çağdaş demokratik sol bir siyasal parti' olmak  kimliğinden uzaklaştırılmıştır. Talebimiz, parti içi demokrasinin sağlanması, karar verme süreçlerinin üyelerin katılımına açık olması ve adayların ön seçim ile belirlenmesidir.

Değerli partililerimiz;

Biliyoruz ki siyaset, umudu örgütleme sanatıdır. Biz umutluyuz ve CHP'nin varlığının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz.

Partimizin tüzüğünde yazdığı gibi biz, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne; laik çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasiye dayanan hakça bir düzen oluşturmak ve emperyalizm, sömürü ve sömürgeciliğe yönelik her türlü uygulamayı önlemek için mücadele etmeye hazırız.

Hukuka ve parlamenter demokrasiye dönüş esasına dayalı bir siyaset için, yaşanabilir bir Türkiye için, çocuklarımızın ve gençlerimizin mutlu yarınları için CHP'ye gönül veren tüm üyelerimizi bu mücadelede birlikte olmaya çağırıyoruz."

'Çoban ateşi yaktık'

Bildirinin okunmasının ardından gazetecilerin sorularına Ortak Çözüm Grubu adına yanıt veren Ekrem Demiröz, parti içinde bir muhalif hareket olmadıklarını, hataların tesbit edilerek, doğru siyasetle çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladıklarını ifade etti.

Sorunların sosyal medya üzerinden değil CHP'nin geniş katılımlı örgüt toplantılarında konuşulması gerektiğinin altını çizen Demiröz, "Biz bir çoban ateşi yakıyor ve bunun görülerek büyümesini istiyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.