SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa CHP'de ilçe başkan adayları belli oluyor

CHP'de il ve ilçe kongreleri ile delege seçimleri için geri sayım sürerken ilçe başkan adayları da adaylıklarını açıklamaya başladı. Bursa CHP'de kulislerde çok sayıda aday adayı ismi konuşulurken, aday adaylığını ilk açıklayan isim Osmangazi'de Cemile Boncuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2019 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa CHP'de ilçe başkan adayları belli oluyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Kurultay sürecine bağlı olarak yapılacak olan il ve ilçe kongreleri ile delege seçimleri için geri sayım sürüyor. Bursa'da 8 Kasım'da başlayacak olan delege seçimleri için parti kulisleri hareketlenirken ilçe başkanlıkları için adaylar da ortaya çıkmaya başladı. Bursa CHP'de kulislerde çok sayıda aday adayı ismi konuşulurken, aday adaylığını ilk açıklayan isim Osmangazi'de Cemile Boncuk oldu.

CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı'na aday adaylığını ilçe binasında açıklayan Cemile Boncuk'un basın toplantısına ilçe başkanlığı adaylığı için çalışmalarını yürüten bazı isimlerle partililer katıldı.

"Hayatı izleyenlerden değil yaşayanlardanız" diyen Boncuk, "Çağa uygun ve aydınlık, bir o kadar da demokratik bir Türkiye'dir özlemimiz" ifadelerini kullandı. Osmangazi'nin nüfus olarak Türkiye'nin 54 ilinden büyük ve ülkenin en büyük 5. ilçesi olduğunu belirten Cemile Boncuk, "7 bin 180 CHP üyesi bilmeli ki, Osmangazi evimizdir...Ve evimizi üç temel hedefi gerçekleştirerek geliştireceğiz" diye konuştu. Boncuk, şunları söyledi:

"Birinci hedefimiz hepimizin bildiği üyeliklerin güncellenmesi ve yeni üyelikler. Güncellenen üyelik bilgileri, aynı zamanda ulaşılabilir üyeler anlamına gelir. Bu süreçten sonrasını bu hedefin altını çokca dolduracağımız özellikle gençler ve kadınlar ile ilgili proje açıklama döneminde birlikte göreceğiz. Yani yenileneceğiz, yeni üyelerle büyüyeceğiz ve sadece evinin için de yaşayan değil,Osmangazi ile yaşayan bir CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı'na dönüşeceğiz. İkinci hedefimiz; CHP Bursa özelinde sadece Osmangazi ilçesinin aktif siyaset yapan üyelerinin 300 ile 500 arasında bir çoğunluğa yükseltmek olacak. Üçüncü hedefimiz de Osmangazi Akademisi olacak. Gençler, kadınlar Osmangazi Akademisi sayesinde yeni siyasetçiler olarak yetişmiş olacaklar."

Parti içi demokrasinin en iyi şekilde işlemesi, seçimlerin adil olması için önseçim ve çarşaf listenin esas olduğunu dile getiren Boncuk, "Daha paydaş bir yapı, daha dayanışmacı bir yapı olmazsa olmazlarımızdır. Mücadelemizi partililer olarak birbirimizi kaybetmeden, toplumu kazanmaya, yani dışa dönük siyaseti üreterek yapmakta kararlıyız. Yükümüz ağır olabilir, ancak çok paydaş ile doğru taşıyarak üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Büyük bir inanç ile barışacağız, dayanışacağız, çalışacağız ve o baharı Osmangazi'ye getireceğiz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.