SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir güneş enerjisi kullanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yıllık enerji ihtiyacının yüzde 30'u, belediyeye bağlı kurumlardan Muradiye Su Fabrikası'nın ise enerji ihtiyacının tamamının Güneş Enerjisi Santrali'nden karşılanması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Büyükşehir güneş enerjisi kullanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu-Türkiye Bölümü (GÜNDER) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Öncelikli olarak Büyükşehir Belediyesi binasının çatısı ve açık otoparkına, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi çatısı ile açık otoparkına, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi çatısına, toplamda minimum 2,250 megavat kapasiteli güneş enerjisi yatırımı yapılacak. 

Muradiye Su Fabrikası'nın çatısına ise ayrıca 2,4 megavatlık güneş enerjisi paneli kurulacak. İlerleyen zamanlarda ise Büyükşehir Belediyesiyle bağlı iştiraklere yönelik yenilenebilir enerji yatırım kapasiteleri genişletilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2 yıl içinde tamamlanması öngörülen yatırımlar kapsamında yılda toplam 6 milyon 500 bin kilovatsaat elektrik üretilmesinin planlandığını bildirdi.

Bu sayede yılda yaklaşık 5 milyon 250 bin liralık tasarruf sağlanacağını belirten Aktaş, "Güneş enerjisi yatırımlarıyla elektrik tüketimimizin yaklaşık yüzde 30'u, Muradiye Su Fabrikası'nın enerji ihtiyacının ise tamamı karşılanmış olacak. Yıllık ortalama 482 bin 374 ağacın karbondioksit emilimine denk gelen, 46 bin 833 ton karbondioksit salımı önlenmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile GÜNDER arasında imzalanan protokolün güneş enerjisine yönelik teknolojik, bilimsel projeler ve çalışma grubu faaliyetlerini de kapsadığı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.