SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa bir baştan bir başa ikiye bölünmüş'

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Bursa'da şehirleşme modelinin yanlış olduğunu belirterek, "Bursa neredeyse bir baştan bir başa ikiye bölünmüş gibi. Niye? Ortadan bir raylı sistem geçiyor. Bunların çok daha mantıklı bir şekilde çözülmesi icap ederdi." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2018 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2018 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bursa bir baştan bir başa ikiye bölünmüş'

Saadet Partisi'nin Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Bursa'da Atatürk Stadyumu Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuştu. Barış güvercinlerini uçuran Karamollaoğlu, sözüne Bursalıları sevgiyle, saygıyla selamlayarak başladı.

Seçim çalışmaları kapsamında Bursa'da olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, Bursa'nın kendi memleketi gibi olduğunu vurguladı. 

Bursa'nın çok hızlı gelişen, süratle sanayileşen ve tarımda önemli bir yeri olduğunu belirten Karamollaoğlu, şehirleşmede yükselen binaların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti. Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Şehirler sadece beton yığınlarından ibaret olmamalı. Şehirler insanların huzur içinde yaşadıkları, tabiatın da kokusunu aldıkları yerler olmalı. Son 15 yıldırı özellikle şehircilik anlayışında ciddi bir değişiklikle karşı karşıya kaldık. Yüksek binalar arttıkça, binaların yüksekliği arttıkça daha sağlıklı, daha modern kent haline geliyoruz intibahı doğdu. Şehirler rant kavgalarının yapıldığı mekanlar haline dönüştü."

"Cumhurbaşkanı bile 'İstanbul'a ihanet ettik' dedi"

Kendisinin de Belediye Başkanlığı yaptığını belirten Karamollaoğlu, "Yönetimler halktan kopuk, başka bir anlayışın içine sürüklendiler. Cumhurbaşkanı bile 'İstanbul'a ihanet ettik' dedi kendisini dahil ederek. Sahilde 30, 35 katlı binalar yükseliyor. Trabzon'a gittim aynı manzarayla karşılaştım. Burada da aynı manzarayla karşı karşıyayız." dedi.

Bunun doğru bir şehirleşme modeli olmadığını belirten Karamollaoğlu, bu şehirleşme modelinde ulaşımın bile problem haline geldiğini aktardı. Karamollaoğlu, "Bursa neredeyse bir baştan bir başa ikiye bölünmüş gibi. Niye? Ortadan bir raylı sistem geçiyor. Bunların çok daha mantıklı bir şekilde çözülmesi icap ederdi." dedi.

Seçimlere az bir süre kaldığına işaret eden Karamollaoğlu, "İki hafta sonra pazar günü herkes sandık başına gidecek. Öncelikle bütün vatandaşlarımızdan bu vecibeyi titizlikle yerine getirmelerini istirham ediyorum çünkü bu seçim çok önemli. Önümüzdeki 5 yıl bu ülkeyi yönetecek parlamentoyu, cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz." diye konuştu.

Karamollaoğlu, "Oyunuzu kullanmazsanız, beklediğiniz neticenin dışında bir netice doğar. O zaman dizinizi dövmenin kimseye faydası olmaz." dedi.

Karamollaoğlu, Türkiye'nin hiç bu kadar badireli bir dönemde seçimlere gitmediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri belki de ilk defa bu kadar sorunlar yumağıyla karşı karşıyayken seçime gidiyoruz. Bundan dolayı da bu seçim çok ama çok büyük önem taşıyor. Doğru bir karar verilmez, eğer bu politikalarda değişiklik yapılmazsa bunun zararını herkes görür ve öder. Eğer bizim gözümüzün önünde birçok haksızlıkların yapıldığına, partizanlığın zirveye çıktığına, tarafgirliğin arttığına şahit oluyorsak mutlaka ama mutlaka bir değişime ihtiyacımız var demektir." 

"Seçimden sonra kim iktidara gelirse gelsin tahmin edilemeyecek kadar büyük problemlerle karşı karşıya kalacak." diyen Karamollaoğlu, değişime önem verdiklerini ve değişimin isabetli yapılması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi'nin Bursa mitingine 3 bin dolayında vatandaş katıldı

"Sandıklara gittiğinizde Saadet Partisi ambleminin üzerine mührü basacaksınız"

Ülkenin hızla kamplaştırıldığını, kutuplara ayırıldığını belirten Karamollaoğlu, "Farklı kanaatlerimiz, farklı düşüncelerimiz, farklı partilere mensubiyetimiz olabilir. Ama bu birbirimizin düşmanı olmasını gerektirmez." dedi. Karamollaoğlu, bugün gelinen noktanın müsebbibinin AK Parti hükümetinin kendisi olduğunu söyledi. 

Anayasa'nın hükümet sistemi değişikliğine giderken çiğnendiğini ifade eden Karamollaoğlu, "Yürütmede istikrar, temsiliyette adalet olmalı diyor Anayasa. Yürütmede istikarar sağlandı, Cumhurbaşkanı seçilecek. Ama temsilde adalet yüzde on barajıyla yeniden çiğnendi. Ne olacakda biz bu barajı yok sayacağız? Bir kolaylık getirildi. Seçim ittifakları yaparsanız bu seçim barajı rafa kalkar. Bunun üzerine iktidar partisi Milliyetçi Harekat Partisi ile bir ittifak yaptı. Elbette barajı ortadan kaldırabilmek için biz de üç parti bir araya geldik ve Millet ittifakını kurduk. Farklı görüşlere sahibiz. Ancak başkasının sizi yanıltmasına fırsat vermeyin. Sandıklara gittiğiniz zaman Saadet Partisi ambleminin üzerine mührü basacaksınız." diye konuştu. 

Aziz Yıldırım örneği

Fenerbahçe'de başkan değişikliğini örnek vererek 24 Haziran seçimlerinde değişim yaşanacağını ifade eden Karamollaoğlu, "Aziz Yıldırım Bey Fenerbahçe'ye hizmetler yapmış bir kişi. Çok uzun bir zaman yönetimden ayrılmak istemedi. Bu kongrede 4 bine 16 bine oyla seçimi kaybetti. Bir değişiklik meydana geldi ve bu değişiklik hissedilmiyordu. Dip dalga oluşmuştu, farkına varamadılar. Bu seçimlerde dip dalga Saadet Partisi için su yüzüne çıkacak. Fikirler değişecek" dedi.

Konuşmaların ardından Saadet Partisi il teşkilatı üyeleri Karamollaoğlu'na çiçek ve hediye takdim etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.