SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Barosu'ndan Ceren Özdemir davası açıklaması

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in katledilmesinin ardından görülen davanın 49 günde sonuçlanmasına ilişkin Bursa Barosu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Toplumun vicdanını yaralayan kadın cinayetleri davalarının kısa sürede sonuçlandırılarak adaletin tecellisini sağlamasını ve kamu vicdanında yer açan yaraların bir nebze olsun giderilmesinde, hukuk dünyasında örnek olmasını diliyoruz" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 00:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Barosu'ndan Ceren Özdemir davası açıklaması

3 Aralık 2019'da Ordu'nun Altınordu ilçesinde meydana gelen olayda, bale kursundan çıkıp evine giden, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, ablası Gizem Özdemir'i cep telefonundan arayarak, apartmanın giriş kapısının anahtarını pencereden atmasını istemiş, ablasının da anahtarı atması üzerine bina dış kapısını açıp içeri giren Ceren Özdemir, kendisini takip ederek arkasından gelen bir kişi tarafından bıçaklanmıştı. Kalbine ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve ceza indirimi uygulanmaması talep edilen katil zanlısı Özgür Arduç hakkında, davanın ikinci duruşmasında, olaydan 49 gün sonra hüküm verildi. Arduç'u TCK 82/1-b maddesi uyarınca 'canavarca hisle adam öldürme suçundan' ağırlaştırmış müebbet hapse mahkum eden mahkeme, TCK 62. maddesinin uygulanmasına yer olmadığı gerekçesi ile sanığın cezasında indirim de yapmadı ve tutukluluğun devamına karar verdi.

Ordu 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasını Bursa Barosu adına Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Yağmur Büyükuysal ile Av. Hilal Manavoğlu takip etmişti. Karar duruşmasını ise Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Gamze Pamuk Ateşli izledi.

Bursa Barosu Başkanlığı, Ceren Özdemir'in katledilmesinin ardından görülen davanın 49 günde sonuçlanmasına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, "Olayın ilk gününden beri başta Ordu Barosu olmak üzere bütün barolarımız ve kadın hakları merkezi üyesi meslektaşlarımızın takip ettiği bu davada bizleri üzen tek şey Avukatlık Kanunu'nun 76. maddesi ile barolara yüklenen "hukukun üstünlüğünü korumak" şeklindeki açık hükme rağmen katılma taleplerimizin reddi olmuştur. Bu alanda mücadele azim ve kararlığımızı sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulayarak sanığa verilen mahkumiyet cezasının yanı sıra kararın kısa bir sürede verilmesini memnuniyetle karşılıyoruz." denildi.

Bursa Barosu, "Türkiye'de özelikle kadın cinayetlerinde sürüncemede kalan ve yıllarca devam eden, kimi zaman unutulan davalar toplum vicdanında büyük yaralara yol açmaktadır. Bu vesileyle, toplumun vicdanını yaralayan kadın cinayetleri davalarının kısa sürede sonuçlandırılarak adaletin tecellisini sağlamasını ve kamu vicdanında yer açan yaraların bir nebze olsun giderilmesinde, hukuk dünyasında örnek olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.