SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Barosu'ndan avukata polis şiddeti açıklaması

Bursa Barosu, Avukat Fesih Demir'in aracı ile seyir halindeyken trafik uygulaması yapan polisler tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını, yerlerde sürüklenerek zorla polis arabasına bindirildiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2019 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Barosu'ndan avukata polis şiddeti açıklaması

Bursa Barosu, 15 Eylül Pazar günü Bursa Barosu mensubu Avukat  Fesih Demir'in trafik uygulaması yapan polisler tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını, yerlerde sürüklenerek zorla polis arabasına bindirildiğini basın açıklamasıyla duyurdu. 

Açıklamada aracı ile Çekirge Caddesi'nde seyir halindeyken genel/trafik uygulaması yapan polisler tarafından durdurulan Av. Demir'in avukat olduğunu belirtmesine rağmen arama işlemi yapılmak istendiği ve avukata zor kullanılmaya çalışıldığı iddia edildi. 

Hukuksuz işlemi kabul etmeyen Demir'in tehdit ve hakarete maruz kaldığı, yerlerde sürüklenerek zorla polis arabasına bindirildiği iddia edildi.

Bursa Barosu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"15 Eylül 2019 günü Bursa Barosu mensubu Av. Fesih Demir aracı ile Çekirge Caddesi'nde seyir halindeyken genel/trafik uygulaması yapan polisler tarafından durdurulmuş, avukat olduğunu belirtmesine rağmen arama işlemi yapılmak istenmiş, meslektaşımıza zor kullanılmaya çalışılmıştır. Hukuksuz işlemi kabul etmeyen meslektaşımız tehdit ve hakaretlere maruz kalmış, tahrik edilmeye çalışılmış, yerlerde sürüklenip, karga tulumba polis arabasına atılmıştır.

Saldırının Bursa Barosu'na bildirilmesi üzerine Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi'nde görevli meslektaşlarımız ile Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun ve Sayman Av. Aslı Evke Yetkin, Av. Fesih Demir'in tutulduğu polis merkezine gitmişlerdir. Meslektaşımızın polis memurları hakkında şikayetçi olacağını bildirmesi üzerine polis merkezinde bulunan polisler, Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi Üyesi Av. Ümit Özcan hakkında da asılsız iddialarla tutanak düzenlemiş, görev gereği orada bulunduğu halde soruşturmanın şüphelisi haline getirilmeye çalışılmış, cep telefonuna da 'savcı talimatı olduğu' ileri sürülerek el konulmak istenmiştir. Olayın tarafı olan ve Av. Fesih Demir'e saldırıda bulunan polis memurları, merkezde bulunan tüm meslektaşlarımıza da sözlü saldırılarına devam etmişlerdir.

Saat 22.00'de polis aracıyla karakola götürülen meslektaşımız ve ihbar üzerine karakola giden Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi'nden görevlendirilen meslektaşımız, savcılık talimatı olmaksızın sabah saat 08.00'e kadar alıkonulmuştur. Darp edilen meslektaşımız kendi talebiyle ancak Avukat Hakları Merkezi'nden görevli meslektaşımızın talebi ve savcılık talimatı olmaksızın polis eşliğinde adli rapor alınmak üzere zorla hastaneye götürülmüştür.

Meslektaşlarımıza yönelik bu saldırılar nedeniyle Bursa Barosu yöneticileri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı ile gerekli görüşmeler yapılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur.

Her fırsatta ifade ettiğimiz üzere avukatlara yönelik baskı ve saldırılar esasen halkın hak arama özgürlüğüne yöneliktir ve yurttaşlarımıza gözdağı verilmek istenmektedir. Meslektaşlarımıza yönelik bu tahrik edici saldırıyı kabulleneceğimizi hiç kimse düşünmemelidir. Meslektaşlarımıza saldırıda bulunan, fiziki ve psikolojik şiddet uygulayan, tehditlerde bulunan polis memurları hakkında derhal soruşturma başlatılıp açığa alınmalıdırlar.

Bursa Barosu olarak meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı meslektaşlarımıza ve kamuoyuna duyururuz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.