SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa-Balıkesir yolunda uzun araç kuyrukları

İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa ve diğer yakın illerden tatil için Edremit Körfezi'ni seçen tatilciler, geldikleri kentlere dönmek için yola çıktı. İstanbul-İzmir, Çanakkale-İzmir, Çanakkale-Balıkesir ve Bursa-Balıkesir karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa-Balıkesir yolunda uzun araç kuyrukları

Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Havran ilçelerine Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelenler dönüşlerinde uzun araç kuyruklarına yol açtı.

Özelikle körfez ilçelerinin birleşme noktası Edremit Kavşağı'nda yer yer 2 kilometrelik araç kuyrukları meydana geldi. Bazı noktalarda ışık sinyalizasyon sistemi yerine trafik polisleri görev alarak trafiği rahatlatmaya çalıştı.

Aynı şekilde Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye ilçelerinden de dönüşe geçen tatilciler, İzmir ve Çanakkale güzergahında yoğunluğa neden oldu.

Sabah saatlerinden itibaren dönüş yolculuğuna başlayan tatilcilerin gün boyu yoğunluğa neden olması öngörülüyor. Özelikle Aydın, İzmir, Manisa ve Körfez bölgesinden İstanbul'a giden binlerce tatilci, en çok Balıkesir-Bursa-İstanbul karayolunda yoğunluk oluşturuyor.

'Normalde 2 saat süren yol 5 sürdü'

Tatili il dışında geçiren İstanbulluların dönüş için Osmangazi Köprüsü'nü de tercih etmeleri sebebiyle geçen yıllara göre kent merkezinden geçen karayollarında, trafik sıkışıklığı ve uzun araç kuyrukları oluşmadığı gözleniyor.

Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'nde ise zaman zaman araç yoğunluğu yaşanıyor. Topçular-Eskihisar hattındaki feribot sayısı tedbir amacıyla 16'dan 19'a çıkarıldı.

Tatilcilerden Murat Numanoğlu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden 5 saatte Topçular Feribot İskelesi'ne geldiklerini, söz konusu güzergahın normalde 2 saat sürdüğünü belirtti.

Bazı araçlar emniyet şeridini işgal ediyor

Geçen yıllara oranla iskelede yoğunluğun daha az olduğuna dikkati çeken Numanoğlu "Yine de yoğun. Yollar genel olarak iyiydi ama kalabalık da var. Dikkatsiz insan çok maalesef. Bir de emniyet şeridini neden kullanıyorlar anlamıyorum. Şu an burada emniyet şeridinden geçip de gelen bir dünya araba var." diye konuştu.

Termal ilçesinde bayram tatilini yaparak İstanbul'a döndüklerini ifade eden sürücü Resul Baran da "İskele şu an kalabalık. İstanbul'a herhalde 23.00 gibi ulaşırız. Öyle görünüyor." dedi.

Bursa'dan İstanbul'a seyahat ettiklerini aktaran sürücü Mustafa Ören ise "Yollar güzel. Şimdilik bir yoğunluk yok." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İDO yetkililerinden alınan bilgiye göre, bayramın başlangıcından itibaren bugüne kadar 55 bin araç taşındığı bildirildi. Bugün taşınan araç sayısının ise 20 bin olması öngörülüyor.

Tatilin son gününde artması beklenen yoğunluk sebebiyle olumsuzluk yaşanmaması için trafik ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.