SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Anadolu Kız Lisesi Türkiye'yi temsil edecek

Üstün Zekalılar Derneği aracılığıyla IFPSP (International Future Problem Solving Program) Uluslararası Gelecek Problemleri Çözme Yarışması'na bu yıl ilk kez Türkiye de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2012 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2012 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Anadolu Kız Lisesi Türkiye'yi temsil edecek

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kasım ayından bu yana zorlu ve sıkı bir çalışma sonucunda, çoğu özel okul ve koleji geçmeyi başaran Bursa Anadolu Kız Lisesi Türkiye finalisti oldu.

Her yıl Japonya, Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Malezya, Singapur, Kore, Güney Afrika, Hong Hong, Portekiz gibi ülkelerden finalist olarak yüzlerce koç ve öğrencinin katıldığı yarışmada, Türkiye'yi koç olarak Bursa Anadolu Kız Lisesi Kimya öğretmeni Berrin Akarsu, Senaryo Yazma Dalında ileri kategoride öğrenci olarak Berfin Yılmaz temsil edecek.

Koç Berrin Akarsu, çoğu üstün zekalı öğrenci ve koçlarının katıldığı bu yarışmada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Final yarışması, 7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde Indiana Üniversitesi'nde yapılacak.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.