SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Adliyesinde bilgi afişi uygulaması

Vatandaşların hukuki kavramları anlayabilmeleri için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bilgi afişleri, adliyede sergilenmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2018 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Adliyesinde bilgi afişi uygulaması

Bursa Adliyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan projede vatandaşların hukuki kavramları daha iyi anlayabilmeleri hedefleniyor. Afişlerde yer alan hukuki kavramlar ceza ve hukuk muhakemesinde sık karşılaşılan kavramlardan oluşuyor. "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması", "istinaf" ve "mirasçılık belgesi"  gibi birçok hukuki kavramın yer aldığı afişler, adliye içerisinde birçok noktada sergileniyor.

Bursa Adliyesi içerisinde birden fazla noktada sergilenen afişler, renkli görüntüleri ve tasarımlarıyla vatandaşlar ve adliye personeli tarafından ilgiyle karşılandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, afişlerin insanlarda hukuk bilincinin gelişmesi için çok faydalı olacağına inandığını belirterek, "Hukuk kavramları ülkemizde vatandaşlarımızın ancak zorunlu olarak maruz kaldıklarında ilgilendikleri kavramlar. Hazırladığımız afişler sayesinde vatandaşlarımız adliye koridorlarında gezinirken, afişleri okuyarak, karşılaştıkları ya da karşılaşabilecekleri hukuk kavramları hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Bu afişleri zamanla daha da geliştirerek vatandaşlarımızın kafasındaki hukuki soru işaretlerini gidermeyi planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.