SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa 5 bin kent arasında 28. sırada yer aldı

Bursa, dünya genelinde 5 binden fazla kenti "suç oranı düşüklüğü" ve "güvenlik oranı" bakımından kıyaslayan uluslararası derecelendirme merkezi Numbeo tarafından oluşturulan "Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler" listesinde 28. sırada yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa 5 bin kent arasında 28. sırada yer aldı

Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursa'nın dünya genelinde 5 binden fazla kenti "suç oranı düşüklüğü" ve "güvenlik oranı" bakımından kıyaslayan uluslararası derecelendirme merkezi Numbeo'nun oluşturduğu "Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler" listesinde 28. sırada yer aldığını bildirdi.

Yıldız, 223 bin 73 kullanıcı tarafından 5 bin 237 şehrin verilerinin düzenli olarak girildiği Numbeo'da, "suç oranı düşüklüğü" ve "güvenlik oranı" baz alınarak hazırlanan "Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler" listesine Bursa'nın geçen yıl 48. sıradan girdiğini hatırlattı.

Bu yıl açıklanan güncel listede Bursa'nın 28. sıraya yükseldiğini ve Türkiye'deki şehirler arasında zirvede yer aldığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu bizim için çok memnuniyet verici bir hadise. Burada en önemli kriterlerden birisi huzur ve güven endeksi. Bursa'nın Türkiye'de birinci olması bu konuda çok memnuniyet verici. Buna katkı yapan herkese müteşekkiriz. Teşkilat mensuplarımız vatandaşlarımıza hemşehrilerimize güvenlikli ve huzurlu bir şehir oluşturabilmek için çok fedakarlıkta bulunuyorlar. Hem meslek mensuplarımıza hem de onların ailelerine teşekkür ediyorum."  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.