SON DAKİKA
Hava Durumu

Burası Uludağ; Kamp alanı değil çöplük!

Bursa'da haftasonunu Uludağ Çobankaya Kamp Alanı'nda değerlendirmek isteyen insanlar, alandan ayrılırken çöplerini sorumsuz davranarak doğaya bırakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2018 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2018 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Burası Uludağ; Kamp alanı değil çöplük!

PELİN AKDEMİR

Bursa'da şehir yaşamından bunalan vatandaşların haftasonu uğrak yerlerinden biri de Uludağ Çobankaya Kamp Alanı. Haftasonunu keyifle geçirmek isteyenler Çobankaya Kamp Alanı'nda bir kaç gün kamp kurmayı ya da piknik yapmayı tercih ediyorlar.

Haftasonu onlarca kişiyi ağırlayan Çobankaya orman içi kamp ve dinlenme alanı, insanların ardından bıraktıkları çöpleriyle kalıyor. Pet şişeler, naylon poşetler, sigara izmaritleri, yiyecek ambalajları, kırık cam bardak ve cam şişeler, havlu peçeteler, strafor kaplar doğada binlerce yıl yok olmayı bekliyor. Pikniğe ya da kampa gidenlerin karşılaştığı manzara ormandan ziyade çöp oluyor.

Doğaya atılan atıklar toprağı kirleterek verimliliği azaltıyor. Geri dönüşüme kazandırılması gereken bu atıklar, insanların sorumsuzluğuyla hem çevreye zarar veriyor hem de yok olmaları binlerce yılı buluyor. Doğada en geç kaybolan cam atıkların, geri dönüşüme kazandırılması hem çevreye hem de ekonomiye katkısı sağlanmalıdır. Aynı şekilde çevreye en çok zarar veren plastik atıklar, (plastik poşetler, plastik şişeler) de doğada geç kaybolan atıklardan.

Atıkların yok olma süreleri

Cam: 4000 yıl

Plastik: 1000 yıl

Strafor malzemesi: 2.000.000 yıl
Telefon kartları: 1000 yıl
Plastik Torba: 1000 yıl
Plastik tabaklar: 500 yıl
Bebek Bezi: 550 yıl
Pet şişeler: 400 yıl
Alüminyum: 100 yıl
Çakmak: 100 yıl
Kutu kola: 10 yıl
Sakız: 5 yıl
Sigara İzmariti: 1 yıl
Gazete: 3 ay

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.