SON DAKİKA
Hava Durumu

Bülent Arınç: Nilüfer'e küsmedik

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, genel seçimlerde Nilüfer'de birinci parti olmalarına rağmen belediye seçimlerinde kazanamadıklarını belirterek, "Peki neden belediye başkanlığını kazanamıyoruz? Çok sebebi var. Hepsini de biliyoruz ama Nilüfer'in bilmesi gereken şu; siz bizi belediye başkanlığına seçmediğiniz zamanlarda bile biz Nilüfer'e kızmadık ve küsmedik. Kabahati kendimizde aradık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2014 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2014 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bülent Arınç: Nilüfer'e küsmedik

Bursa Merkez Nilüfer ilçesinde, AK Parti'nin seçim irtibat bürosu açılış töreninde konuşan Arınç, Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin'in, ilçeye layık bir belediye başkanı olacağına inandığını söyledi.

Nilüfer'e bir parti propagandası yapmak için gelmediğini anlatan Arınç, AK Parti'nin Bursa'da ve bu ilçede basit bir propagandaya ihtiyacı olmadığını dile getirdi.

"11 sene geçirip de 7 sınavdan başarıyla çıkmış bir AK Parti'nin şunu düşünmesi lazım" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"2002'de, 2007'de, 2011'de Nilüfer'de birinci partiyiz. Halkımız her seçimde bize milletvekilliği seçimlerinde iktidar olmamız için bütün partilerden daha fazla oy veriyor. Peki neden 2004'te ve 2009'da belediye başkanlığını kazanamıyoruz? Çok sebebi var. Hepsini de biliyoruz ama Nilüfer'in bilmesi gereken şu; siz bizi belediye başkanlığına seçmediğiniz zamanlarda bile biz Nilüfer'e kızmadık ve küsmedik. Kabahati kendimizde aradık. 'Var bir eksiğimiz ki belediye seçimlerinde Nilüfer bize teveccüh etmiyor' diye düşündük. Olabilir, demokrasi budur. Halkın iradesine saygı göstermek lazım. Halk böyle karar verdiyse bize başımızı önümüze eğmek düşer. 'Bir hatamız var, demek ki bir yanlış yapıyoruz, bir kusurumuz var ki' demek düşer. Başka partileri bilmem. AK Parti olarak böyle düşünürüz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse milletin verdiği oy, doğru oydur. Buna her zaman inandık, her zaman bunu takip ettik."

"Hizmeti esas alan belediyecilik anlayışı"

Nilüfer'de yaşayan seçmenlerin, son yerel seçimlerde başka bir partiye teveccüh ettiğini söyleyen Arınç, "Böyle güzel bir beldede belediye hizmetlerinin bu noktada mı olması lazımdı?" değerlendirmesinde bulundu.

İlçede belediyecilik bakımından onlarca eksik bulunduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti:

"İdeolojik belediyecilikle halka hizmeti esas tutan belediye anlayışının birbirinden ne kadar farklı olduğunu görüyoruz. Hizmeti esas alan bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Nilüfer'in belediye hizmetleri bakımından çok ileride olduğunu görmüyorum. Üzülerek söylemeliyim ki Nilüfer'e, layık olduğu belediye hizmetleri bugüne kadar verilmedi, verilemedi. Bir insanın seçimi kazanması elbette güzel bir şey ama seçimi kazandıktan sonra da bu oyların hakkını vermesi lazım. Gününü gün ediyor ve hakkını da vermiyorsa o zaman bir değişiklik mutlak ve ihtiyaç."

Arınç, seçilmesi halinde Esgin'in, ideolojik belediyecilik değil hizmete dayalı bir belediyecilik yapacağını, önemli projelere imza atacağını bildirdi.

İktidarları dönemindeki en önemli yatırımlardan birini Nilüfer'de gerçekleştireceklerine işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

"Bin 360 yataklı şehir hastanesinin temelini yakın zamanda atacağız. Projeleri çıktı. Protokolünü imzaladık ve 2 katrilyona yakın masraf yapacağız ki Bursa'nın bu kadar hastanesinin yanında bir büyük hastane kampüsüne yeni isim vermemizle şehir hastanesine dönüştüreceğiz. Ağız ve diş sağlığı bakımından Nilüfer'de yaptığımız çalışma da bitmek üzeredir. İnşallah onların da gereği yapılacak. Bir üniversite kenti Bursa ve Uludağ Üniversitesi (UÜ), Nilüferimize ayrı bir renk katıyor. Niçin Bursa tam bir üniversite kenti olmasın? Bir taneydi şu an 3 üniversitemiz var. Bursa Teknik Üniversitesi kuruldu, bir de Orhangazi Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi de kuruldu. Yetmez, inşallah Bursa'ya bir başka üniversiteyi de önümüzdeki dönemde kazandıracağız."

Törene, bazı AK Parti Bursa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.