SON DAKİKA
Hava Durumu

BUİGDER Yönetimi'nde görev dağılımı

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği'nin (BUİGDER), 16 Nisan'da yapılan 5. Olağan Genel Kurulu'nda göreve seçilen yeni yönetim kurulu Mesut Demir başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda çalışmalar için 4 ayrı komisyon oluşturulurken, yıllardır bekletilen internet gazeteciliği yasasının çıkarılması için de çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2019 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BUİGDER Yönetimi'nde görev dağılımı

16 Nisan'da yapılan 5. Olağan Genel Kurulu'nda göreve gelen Bursa İnternet Gazetecileri Derneği (BUİGDER) Yönetim Kurulu ilk toplantısını ve görev dağılımını gerçekleştirdi. Mesut Demir'in başkanlığındaki toplantıda Başkan Yardımcılığına Bahar Görgün, Genel Sekreterliğe Murat Bilir, Saymanlığa da Aydın Güneş getirildi. Esat Kaplan da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam edecek.

BUİGDER'in Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Toplantı Salonu'nda yapılan ilk toplantısına konuk olan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, yıllardır çıkarılmayı bekleyen internet gazeteciliğini düzenleyen yasa tasarısının son durumu hakkında bilgi verdi. İnternet gazeteciliği yasasının çıkarılmasının önemli olduğunu ifade eden Nuri Kolaylı, Bursa İnternet Gazetecileri Derneği ile de bu konuda birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir de, internet ortamındaki gazeteciliği düzenleyecek olan yasanın geç kalınmış bir yasa olduğunu ifade ederek, "İnternet gazeteciliğini düzenleyecek yasa ile ilgili çalışmaların yapılacağı Hukuk Komisyonu'nu kurduk. BUİGDER Hukuk Komisyonu, çalışmalarına başlıyor. TBMM'de komisyonlarda bekleyen internet gazeteciliği yasasına katkı sağlayacak çalışmayı hazırlayarak ilgili bakan ve milletvekilleriyle paylaşacağız. Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile mesleki tüm çalışmalarda birlikte hareket etmek istiyoruz" dedi.

Yönetim kurulu ilk toplantısında 4 komisyon oluşturuldu. BUİGDER Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanlığına Bahar Görgün, BUİGDER Mali Hizmetler Komisyonu Başkanlığına Aydın Güneş, BUİGDER Hukuk Komisyonu başkanlığına Murat Bilir ve BUİGDER Etkinlikler Komisyonu Başkanlığına Esat Kaplan getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.