SON DAKİKA
Hava Durumu

'Buhar kazanı patlamaları can almaya devam ediyor'

Emek Partisi Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın: "Tekstil ve Mobilya sektöründe sık sık karşılaştığımız buhar kazanı patlamaları can almaya devam ediyor. Gürsu ilçesinde yine patlama sonucu bir fabrikanın ortadan yok olduğunu ve birçok işçinin hayatını kaybettiğini unutmadık."

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2021 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2021 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Buhar kazanı patlamaları can almaya devam ediyor'

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan mobilya fabrikasında buhar kazanı patlaması sonucu 1 işçinin hayatını kaybetmesi ve 6 işçinin yaralanması üzerine Emek Partisi Bursa İl Örgütü açıklama yaptı.

Emek Partisi Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın yaptığı açıklamada, "İşyerlerinde işçi sağlığı ve güvenliği için gerekli kurulların oluşturulması ve denetimleri ihmal edenler hakkında gerekli soruşturmalar şeffaf biçimde yapılması gerektiğini" söyledi.

"Bursa il sınırları içerisinde gün geçmiyor ki yeni bir iş cinayeti olayı ile karşılaşmayalım" diyen Hasan Özaydın, "Geçtiğimiz cumartesi günü İnegöl'de bir mobilya fabrikasında buhar kazanı patlaması sonucu, bir işçi hayatını kaybetti, 6 işçi yaralandı. Buhar kazanının patlaması ile fabrika savaş alanına döndü. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl devlet hastanesine kaldırılan yaralı işçiler arasında ağır yaralı durumunda olan işçiler bulunuyor" dedi.

"Sosyal güvenlik kurullarının da sorumluluğunda"

Bursa'da bulunan işçi ve emekçilerin hiçte yabancısı olmadığı bu tablo karşısında üzüntülü ve aynı zamanda öfkeli olduklarını vurgulayan Özaydın, "Öncelikle hayatını kaybeden İlhan Doğan işçi arkadaşımızın ailesi ve birlikte çalıştığı işçi arkadaşlarına başsağlığı diler yaralı olan işçilere acil şifalar dileriz. Tekstil ve Mobilya sektöründe sık sık karşılaştığımız buhar kazanı patlamaları can almaya devam ediyor. Gürsu ilçesinde yine patlama sonucu bir fabrikanın ortadan yok olduğunu ve birçok işçinin hayatını kaybettiğini unutmadık. Aynı kazada yaşanan ihmaller, denetimsizlik ilgili kurumların yıllarca görevlerini yapmayarak bu patlamaya davetiye çıkarıldığı kamuoyunun bilgisi dahilindedir." diye konuştu. Özaydın, iş yerlerinde yeterince önlem almayan iş yeri sahibi kadar, iş yerlerini denetlemekle görevli olan sosyal güvenlik kurullarının sorumlulukları olduğunu ifade etti.

İş yerlerinde işçi sağlığı ve güvenliği için gerekli kurulların oluşturulması ve denetimleri ihmal edenler hakkında gerekli soruşturmaların şeffaf biçimde yapılması ve kamuoyu ile açık bir biçimde paylaşılması gerektiğini söyleyen Özaydın, "Benzer acıların yaşanmamasının tek yolu işyerlerinde çalışan işçilerin bu kurullarda bulunması ve çalışma yaşamının düzenlenmesinde işçilerin söz sahibi olması ile sağlanabilir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.