SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bu yolda çalışma bir çeyrek asır daha sürer'

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa-Orhaneli arasındaki yol genişletme çalışmasının ANAP iktidarı döneminden bu yana sürdüğünü belirterek, "Orhaneli- Bursa arasındaki yol çalışmalarına bakılırsa Bursa'nın dört dağ ilçesinin çeyrek asrı geçen özleminin sona ermesi bir çeyrek asır daha alacak gibi duruyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2020 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bu yolda çalışma bir çeyrek asır daha sürer'

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile birlikte Orhaneli - Bursa arasındaki yol çalışmalarında incelemede bulundu. Bursa-Orhaneli yolunu genişletme çalışmalarının ANAP iktidarı döneminden bu yana sürdüğünü belirterek, "Çalışma 18 yıllık AKP iktidarında da sürüyor. Baktığınız zaman bunca yıl içinde Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ile Kütahya'nın Tavşanlı, Simav, Balıkesir'in Dursunbey ilçelerini de Bursa'ya bağlayan karayolunun çoktan bitmiş olması gerekirdi." dedi. 

Bursa'nın dört dağ ilçesinin temel sorununun işsizlik ve buna bağlı olarak göç olduğunu dile getiren Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şöyle konuştu: 

"Orhaneli Kavşağı ile Misi köyü arasındaki bölüm yıllar yıllar önce bitmişti. AKP iktidarı döneminde Misi'den Doğancı Barajı'na kadar olan kısım ihale edildi. Hala bitmiş değil. Zamanında yapılan uyarılar dikkate alınmadığı için yol kimi zaman çökmelerle karşı karşıya kalıyor. Nihayetinde yapılan uyarılar üzerine aradan geçen zaman kaybını da düşünürseniz Bursa-Orhaneli yolu Bursa'nın en önemli içme suyu barajı olan Doğancı'yı köprü vazifesinden kurtaracak bir projeye dönüştürülerek viyadükle Nilüfer Deresi'nin geçilip 2 km tünelle barajın sağından Orhaneli'ne ulaşımın sağlanması planlanabildi. Ama bunca zaman içinde gelinen bu nokta Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan'da yaşayan vatandaşlarımızın sorununu bugünkü şartlarda maalesef çözme noktasından hala çok uzak. Çünkü, bölgenin işsizlik ve göçle boğuşuyor olmasının nedeni olan yol sorunu bu tünel ve viyadükle sona ermiyor. İşsizlik gibi, göç gibi büyük bir sorunu tetikleyen Kapıkaya'nın aşılması konusunda bir an önce çalışmaların başlaması gerekiyor"

Bugüne kadar ki çalışmaların kaplumbağa misali yürüdüğünü hatırlatan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şunları kaydetti: 

"Şu ana kadar yapılan çalışmalara bakıldığı zaman Bursa'nın dört dağ ilçesinin çeyrek asrı geçen özleminin sona ermesi bir çeyrek asır daha alacak gibi duruyor. Kaç yıl önce başladı duble yol çalışması, bilen var mı? Bu sürede kaç il başkanı değişti AKP'de? Kaç milletvekili? Kaç belediye başkanı? Yol hala bitmedi. Proje kendi içinde değişir hale geldi. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda dağ yöresinin özlemini AKP iktidarının sona erdirmesi imkânsız gibi duruyor. Oysa Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan'ı Bursa'ya yakınlaştıracak yol çalışması bir defada planlanıp bitirilse, dağ yöresi Nilüfer'in, Osmangazi'nin mahallesi kadar Bursa'nın içinde olacağı gibi Akdeniz ve Ege'de Bursa'ya çok daha yakın hale gelecek. AKP iktidarı uzun vadeli planlamalar yapamaz hale geldiği için palyatif çözümler üreterek sorunları gözden kaçırıyor. Bu anlayış göç ve işsizlik gibi sorunların dağ yöresinde sürüp gitmesine neden oluyor"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.