SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bu şelalenin suyu nereye gitti?'

CHP Bursa Milletvekili, Doğa Haklarını İzleme Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, su şehri Bursa'nın dere ve çaylarının gün geçtikçe kuruduğunu, bunun da doğaya karşı hoyratça davranılmasından kaynaklandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bu şelalenin suyu nereye gitti?'

Bursa'da derelerin son dönemde kuruduğuna dikkat çeken Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yaz aylarında coşkun akan Alaçam Şelalesi'ni buna örnek gösterdi. Şelalenin bugünlerde parmak kadar aktığını belirten Altaca Kayışoğlu, "Bursa'nın sularını kim içiyor? Nereye gitti bu sular?" diye sordu.

Alaçam'a kadar gidip, şelalenin durumunu yerinde gören CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, DOĞADER'in Bursa'nın su kaynaklarıyla ilgili yaptığı çalışmaya dikkat çekerek, Kocayayla'da binlerce çamın yok edilerek, yerine yapılan suni göletin Alaçam Şelalesi'nin kurumasına yol açıp açmadığının araştırılması gerektiğini söyledi.

Alaçam ile Kocayayla'nın Uludağ'ın sırtını birbirine yaslamış iki yamacı olduğunu dile getiren Altaca Kayışoğlu, şunları söyledi:

"Kocayayla'da binlerce ağacın katledilmesiyle oluşturulan suni gölet nedeniyle Alaçam Şelalesi'nin sularının azaldığı ifade ediliyor. Bu iddia kadar kaçak su kullanımının da Bursa'nın sularının çekilip ortadan kaybolmasına neden oluyor. Kenti yönetenlerin bu iddialara açıklık getirmesi gerekiyor. İddia edildiği gibi Bursa'nın doğal kaynaklarını kullanarak zenginleşenler var mı? Bursalıların bunları bilmeye hakkı var. Çünkü, doğal kaynaklar, Bursa'da yaşayan herkesin. Kim ne karar verirse versin, önce bunu Bursalıların görüşüne açmak zorunda. Gökdere kurumuş, akmıyor neredeyse. 'Su Bursa'da musluktan içilir' deniliyor ama musluklar kireç bağlamış durumda. Bütün bu sorunlar çözüm bekliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.