SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu orgazm başka tür orgazm!

Kadınların daha çok zayıflamak ve formda kalmak için yaptıkları sporun başka bir etkisi daha ortaya çıktı: Kadınlar spor yaparken orgazm oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2012 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2012 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bu orgazm başka tür orgazm!

ABD'nin Indiana Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada kadınlar, aklında seks olmasa bile ağırlık kaldırıken veya kondisyon bisikleti sürerken orgazm oluyor. 18 ile 63 yaş arası yüzlerce kadın üzerinde yapılan araştırmada egzersizlerlerin orgazma etkisi incelendi.

İncelemede, kadınların yarısı 10'dan fazla bu durumla karşılaştıklarını ifade etti. Bu kadınlardan çoğunluğu o anda herhangi bir fantezi kurmadıklarını söyledi. Orgazm olan kadınlar, karın hareketleri, sırığa ya da ipe tırmanma, bisiklete binme ve ağırlık kaldırmayı en çok orgazma ulaştıran hareket olarak yanıtladılar.

Araştırmayı yürüten grubun lideri Debby Herbenick "Bu veriler çok ilginç. Çünkü bize orgazmın sadece cinsel bir faaliyet olmadığını gösteriyor. Ayrıca bu araştırma kadınların orgazma ulaşması için birçok bedensel sürece ihtiyaç olduğunu öğretiyor" dedi.

Spor yaparken orgazm olan kadınların yarısı bilinçleri dışında orgazm olduklarını söylerken diğer yarısı kontrolleri altında olduğunu belirtti. Araştırma Sexual and Relationship Therapy dergisinde yayımlandı. 

Kadınları en çok orgazma ulaştıran hareketler:

Karın hareketleri: %51,4
Ağırlık kaldırma: % 26,5
Bİsiklete binmek: %15,8
Koşmak: %13,2
Yürümek: %9,6

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.