SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bu maçtan ders çıkarabileceğimiz çok şey var'

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan'ı 83-79 yenerek liderliğini sürdüren TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, siyah beyazlıların düzen bozan bir basketbol oynadığını belirterek, "Bu maçtan ders çıkarabileceğimiz çok şey var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bu maçtan ders çıkarabileceğimiz çok şey var'

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 3. haftasında Beşiktaş Sompo Japan 83-79 yenerek 3'te 3 yapan TOFAŞ'ta Başantrenör Orhun Ene ve Kamerunlu oyuncu Kenny Kadji karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bu yıl basın toplantılarına daha mutlu geldiklerini ifade eden deneyimli çalıştırıcı, çok kaliteli bir takımı yendiklerini belirterek, "Normal basketbolumuzu oynamamışız gibi gözükse de Raymar Morgan olsun, Pierria Henry olsun oyuncularımın bu maçtan ders çıkarabileceği çok şey var. Çünkü Beşiktaş'ın oynadığı basketbol, düzenbozan bir basketbol. Bunu da çok başarıyla oynuyorlar. O yüzden onlara karşı oynarken dikkatli olmak lazım. İnanıyorum ki bundan sonra bu tip rakiplere karşı oynadığımızda daha az hata yapacaklardır. Oyunda kalmamız için iyi savunmamız, pres yapmamız gerektiğini biliyorduk. Biz de o basketbolu oynayacağımızı kendi sahamızda göstermiş olduk" dedi.

Şu ana kadar aldıkları üç galibiyetin ikisinin, geçen yıl lig kendilerinden yukarıda bitirmiş takımlara karşı olduğunu hatırlatan Orhun Ene, "O anlamda bu sezon için kar diyebileceğimiz galibiyetler. Ama hayat bitmiyor tabii ki. Basketbol; hele bir de Avrupa kupası oynuyorsanız öyle hızlı akan bir oyun ki.. Şimdi önümüzde çok önemli 2 deplasmanımız var. İlki Trento, ikincisi Sakarya deplasmanı. Tony Crocker daha yeni iyileşiyor. Kadir ve Caner henüz takıma dönmedi. Raymar Morgan ise sakatlığı nedeniyle 2 gündür antrenman yapamamıştı ama maça çıktı. Burada önemli olan daha fazla sakatlık vermemek. İnşallah önümüzdeki haftalarda diğer oyuncuların da aramıza katılmasıyla enerjimizin yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü yavaş yavaş enerjimiz düşmeye başlıyor. Çok yüklendiğimiz oyuncular var. Onların iyi olarak gelmesi bizim için önemli" şeklinde konuştu.

Son olarak Bursalı basketbol severlere teşekkür eden Ene, sözlerini şu ifadelerle noktaladı;

"Beşiktaş karşılaşmasında basketbolu seven ve bizi yalnız bırakmayan bir topluluk vardı yanımızda. İnşallah onları da artarak burada görmek istiyoruz. Hem sahada verdiği mücadeleyle, hem oynadığı oyun kalitesiyle onları çok güzel temsil edecek bir takımları var. İnşallah onlar da o desteği takımlarından esirgemezler."

Beşiktaş Sompo Japan cephesi

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, aldığı galibiyetten dolayı TOFAŞ'ı kutladı.

TOFAŞ'ın ligin en formda takımlarından biri olduğunu dile getiren Sarıca, "Oyunun sonunda yaptığımız hatalar, kazandığımız maçı hediye etmemize neden oldu." şeklinde görüş belirtti.

Maçın son anlarında çok kritik hatalar yaptıklarını aktaran Sarıca, şunları kaydetti:

"Maçın sonunda çok kritik 3 top kaybımız var, takımımıza yakışmadı. Şu anda eksik olduğumuz gerçeği de var. 13 kişilik kadromuzda takımın en önemli oyuncularından biri konumundaki Clark olmadan haftalardır oynuyoruz, oyun kurucumuzun yine sakatlığı nüksetti. Kenan böyle durumlarda uzun süre oynayamıyor, hata yapıyor. Yapmamız gerekenlerle ilgili konuşacağız, daha sezonun başındayız. Sakat oyuncularımızın da iyileşip takıma katılmasıyla daha iyi sonuçlar alacağız. TOFAŞ'ın oyunu bırakmayan karakteri önemli ama hatalara mutlaka bir çare bulmamız lazım. Biz de daha hiç seyirciyle maç oynamadık, her takımın kendi evinde taraftarıyla oynamaya ihtiyacı var."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.