SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu kez İznik altın madeni tehdidi altında

İznik'in doğal güzelliklerinin tam ortasında, İznik Gölü'nü besleyen su kaynaklarının olduğu bölgede başlayan altın madeni arama çalışmalarına tepki gösteren, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İznik'in doğasının, gölünün tehdit altında olduğunu söyleyerek, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2020 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2020 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bu kez İznik altın madeni tehdidi altında

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, beraberinde CHP İznik İlçe Başkanı Asiye Çalışkan, belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetimiyle İznik'te bir dizi ziyaretlerde bulundu. Altın madeni arama izninin verildiği bölgede bulunan Dereköy, İhsaniye ve Hisardere köylerinin muhtarları açılacak maden ocağıyla ilgili Erkan Aydın'ı bilgilendirdiler. İznik Muhtarlar Derneği'nde Erkan'a, "Köylerimiz, ağaçlarımız ve İznik Gölü tehdit altında" diyerek dert yandılar.

Konuyu araştıran ve Dereköy, İhsaniye ve Hisardere köylerinin bulunduğu bölgede bir maden firmasının altın aramak için sondaj çalışmalarına başladığı bilgisini alan Aydın, İznik Gölü'nü besleyen su kaynaklarının yanında kurulması planlanan altın madeninin doğaya, göle ve köylülere büyük zarar vereceğine dikkat çekti.

'Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli'

Doğasıyla, kültür turizmiyle ön planda olması gereken İznik'in son yıllarda sürekli olarak maden ocaklarının tehdidi altında olduğunu dile getiren Aydın, şunları söyledi:

"Bu tür maden ocakları İznik'te çevre felaketlerine yol açacak, doğal yaşamın ve bölge halkının yaşam kalitesini düşürecektir. Özellikle maden arama faaliyetlerinin doğal su kaynaklarının yanı başında olması nedeniyle İznik Gölü'nde geri döndürülemez tahribatlar yaratma tehlikesiyle karşı karşıyayız. İznik'in doğasına ve başta göl olmak üzere bütün doğal güzelliklerine karşı yapılması planlanan her türlü tehdidin karşısında olacağız. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. Konunun takipçisi olacağız. İznik'e sahip çıkmaya devam edeceğiz."

CHP Milletvekili Erkan Aydın, İznik Muhtarlar Derneği'nde muhtarların altın madeni çalışmalarına ilişkin anlattıklarını dinledi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.