SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bu artık bir millet sorunudur'

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, doların 5 liraya dayanmasının çok ciddi bir noktaya gelindiğinin işareti olduğunu belirterek, "Bu artık bir millet sorunudur. Türkiye'deki rejim değişikliği riski dünyayı tedirgin ediyor. Acil olarak siyasi uzlaşı, toplumsal kutuplaşmanın sona ermesi, OHAL'in kaldırılarak hukukun tesisi gerek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bu artık bir millet sorunudur'

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, doların 5 liraya dayanmasının ülkenin çok ciddi bir noktaya gelindiğinin işareti olduğunu belirterek, "Bu artık bir millet sorunudur" dedi.

"Devalüasyon oluyor. Bu artık seçimden, siyasetten ve partiler arası rekabetten çok daha önemli ve ciddi bir durum" diyen İrgil, Türk Lirasının değer kaybetmesi karşısında elbirliğiyle ciddi bir çabaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ülkede devalüasyon olduğunu, bunun artık seçimden, siyasetten ve partiler arası rekabetten çok daha önemli, ciddi bir durum olduğunu kaydeden İrgil, şunları söyledi:

"Çünkü hep birlikte fakirleşiyoruz. Bu gidişat ile ekonomi çökerse seçimi kimin kazandığının önemi yok. Tüm siyaset, ekonomi bürokrasisi hemen bir araya gelmeli. Zira bu gidişat herkes için çöküş demek. Ekmek ve et herkese gerekli. Halkın asabı tamamen bozuldu. Daha dün bir çiftçi kendini yakma girişiminde bulundu. Ne yazık ki iktidar seçimde kaybetme korkusundan Merkez Bankası'nın elini kolunu bağladı, hareket ettirmiyor. Bütün topluma ve ülkeye zarar veriyorlar. OHAL derhal kaldırılmalı zira ekonominin bu kırılganlığının nedeni hukuk güvenliğinin olmaması. Sermaye siyaset, inanç, parti tanımaz. Güvenlik, hukuk yoksa sermaye kaçar. Siyaset, ekonomi kurmayları, iş dünyası ve bankalar aklını başına almalı derhal piyasaya güven vermeli. AKP tek adam yönetimini, ekonomiye siyasi müdahaleyi derhal terk etmeli. Kısır çekişmeler bırakılmalı. İktidar ve siyaset derhal birlikte güven vermeli."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.