SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO Başkanı Burkay: Yeni yıla umutlu giriyoruz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Yeni yıla umutlu giriyoruz. Yatırıma dönük desteklerin artırılmasıyla üretim, istihdam ve ihracat odaklı güçlü bir kalkınma hamlesi gerçekleştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BTSO Başkanı Burkay: Yeni yıla umutlu giriyoruz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada Burkay'ın, büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

Türkiye ekonomisinin temmuz-eylül aylarını kapsayan 3'üncü çeyrekte yüzde 0,9 büyüdüğünü hatırlatan Burkay, şöyle devam etti:

"Bu rakam, Türkiye'mizin gerçek potansiyelini yansıtmamakla birlikte son çeyrek için ortaya çıkan öncü göstergeler, 2020 ve sonraki yıllar için yatırım ve üretim ikliminin hedeflediğimiz noktaya gelmesi açısından bizlere umut vermektedir. Ekonomi yönetimimizin 'dengelenme, disiplin ve değişim' odaklı kalkınma planları doğrultusunda gerek kamu harcamaları gerekse de reel sektörümüze sunulan destekler büyüme rakamlarına pozitif katkı sağladı. İş dünyamıza verdikleri destekler için hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyorum."

Burkay, iç pazar dinamiklerinin harekete geçirilmesiyle güçlü bir kalkınma hamlesi için yatırım harcamaları konusunda uygulanan desteklerin daha da artırılması gerektiğini belirtti.

Başta makine, otomotiv ve inşaat gibi ülkenin ekonomik gelişimine öncelik eden stratejik sektörlere sağlanan desteklerin artırılarak sürdürülmesinin, ülke ekonomisini daha yüksek bir büyüme performansına ulaştıracağını kaydeden Burkay, "Bu destekler ülke ekonomimizi daha dirençli hale getirirken, istihdam ve ihracat potansiyelimize de ivme kazandıracaktır. Bursa iş dünyası olarak bizler de gerek üretim merkezlerimiz gerekse de yeni projelerimizle ülkemizin yatırım, katma değerli üretim, istihdam ve ihracata dayalı hedeflerine yüksek düzeyde katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Yeni yıla umutlu giriyoruz. Yatırıma dönük desteklerin artırılmasıyla üretim, istihdam ve ihracat odaklı güçlü bir kalkınma hamlesi gerçekleştirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.