SON DAKİKA
Hava Durumu

BTO'dan Ankara'da sağlıkçılara gözaltıya kınama

Ankara Şehir Hastanesi önünde sağlık çalışanlarının özlük haklarının yerine getirilmesi talebiyle yapmak istedikleri eyleme polis müdahale etti. Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç'un da aralarında bulunduğu sağlık çalışanı ve hekimler gözaltına alındı. Bursa Tabip Odası, yayınladığı kınama mesajında sağlık çalışanlarının serbest bırakılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BTO'dan Ankara'da sağlıkçılara gözaltıya kınama

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, Bilkent'teki Ankara Şehir Hastanesi'nde özlük haklarının sağlanması talebiyle alkışlı protesto eylemi yapmak istedi. 

Ankara Diş Hekimleri Odası, Ankara Tabip Odası, Dev-Sağlık-İş, Sağlık ve Sosya Hizmet Emekçileri Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyen ve Teknikerleri Derneği ile Yurt- Sağlık Sendikası'nın eylemine saldıran polis, Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Dr. Ali Karakoç, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş'lilerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Ankara Tabip Odası'ndan yapılan paylaşımda, "Özlük haklarımızı talep etmek için gerçekleştireceğimiz alkışlı protestoya polis saldırdı! Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş'lilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı" denildi.

Gözaltılara karşı Bursa Tabip Odası, "Ankara Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının özlük haklarının yerine getirilmesi talebiyle yapılmak istenen eyleme müdahale eden polisi ve emri verenleri kınıyoruz. Gözaltına alınan Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç'un da aralarında bulunduğu sağlık çalışanı ve hekimler derhal serbest bırakılmalıdır. Bursa Tabip Odası olarak anayasal haklarını kullanan meslektaşlarımız ve sağlık çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Protesto anayasal bir haktır, engellenemez." diyerek, kınama mesajı yayınladı.

Gözaltına alınan sağlık emekçileri serbest bırakıldı

ATO Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişinin tamamının akşam saatlerinde serbest bırakıldığı bildirildi.

Ankara Tabip Odası YK Başkanı Dr. Ali Karakoç, şunları söyledi:

"Biz özlük haklarımız için, emeğimizin karşılığını almak için, insanca ve onurlu bir yaşam için geçmişte de mücadele ettik, bugün de mücadele ediyoruz, yarın da mücadele edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.