SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozdağ: 'Afrin'den çekil' çağrısı yok hükmündedir

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'ye "Afrin'den çekil" çağrısını içeren Suriye tasarısını oy çoğunluğuyla kabul etmişti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, AP'nin bu kararına ilişkin "Türkiye için yok hükmündedir. AP bu kararı aldı diye Türkiye terörle mücadelesinden vazgeçmeyecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2018 01:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2018 01:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bozdağ: 'Afrin'den çekil' çağrısı yok hükmündedir

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'ye "Afrin'den çekil" çağrısını içeren Suriye tasarısını oy çoğunluğuyla kabul etti. AP'nin bu kararına hükümetten tepkiler yağmaya devam ediyor.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa Parlamentosunun kararına ilişkin, "AP'nin bu kararı, Türkiye için yok hükmündedir. 'AP bu kararı aldı' diye Türkiye terörle mücadelesinden vazgeçmeyecektir." ifadelerini kullandı.

"Zeytin Dalı Harekatı devam edecektir"

Kararın, aleni gerçeklerden kopuş ve akıl tutulması olduğunu belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Zeytin Dalı Harekatı, sivilleri teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, teröristlerden bölgeyi arındırmak, bölgede barış ve güvenliği tesis için yapılmaktadır. Terörle mücadeleye destek vermesi gereken, buna karşı çıkarak AB'nin üzerinde yükseldiği değerleri de inkar etmiştir. Avrupa'nın geleceğini terör örgütleriyle eli kanlı teröristlerle iş birliğinde görenler, AB'ye de AP'ye de Avrupa halklarına da en büyük zararı vermektedirler.

AP'nin bu kararı, Türkiye için yok hükmündedir. 'AP bu kararı aldı' diye Türkiye terörle mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Afrin'deki son terörist temizleninceye ve bölgede huzur, barış, güven ve istikrar tesis edilinceye kadar Zeytin Dalı Harekatı devam edecektir."

"Avrupa gelişmeleri okuyamıyor"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise, kararla ilgili şunları kaydetti:

"Yani birileri binlerce kilometre öteden, 'Ben burada bir tehdit görüyorum da kaynağında imha ediyorum.' diyecek, onun yaptığı hareket meşru olacak ama hemen sınırlarının dibinde Türkiye'ye yönelik bir milli güvenlik tehdidi oluşturan yapıya karşı Türkiye'nin harekete geçmesini birileri kabullenmeyecek. İstediğiniz kadar kabullenmeyin. Dün Avrupa Parlamentosu'nun kararı, aslında Avrupa'nın maalesef gelişmeleri okuyamadığının ve bölgenin nereye doğru gittiğini iyi analiz edememesinin bir göstergesi."

Avrupa Parlamentosu'nun verdiği kararı Türkiye'nin kabul etmesinin mümkün olmadığını belirten Işık, "Bu karar bizim için yok hükmünde" diye konuştu.

AP'nin komünist ve neo-komünist partilerden oluşan Avrupa Birleşik Solu grubu tarafından sunulan ve 241'e karşı 372 oyla kabul gören değişiklik önergesinde "Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin Suriye'de Kürtlerin kontrolünde bulunan bölgelere yönelik müdahalesinden derin kaygı duyduğunu ifade eder" cümlesi yer almıştı. 

Kararda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonunun "Suriye'de çatışmaya yeni bir boyut eklediği", bu ülkedeki "hassas iç dengeler ve çözüm çabaları üzerinde olumsuz etki yarattığı" ve "ek insani kaygılar" gündeme getirdiği savunulmuştu. Afrin operasyonunda "sivil kayıplar olduğu" yönünde haberler geldiği kaydedilen kararda, Ankara'dan Afrin operasyonunu durdurması ve "Birleşmiş Milletler tarafından terör örgütü olarak tanımlanmış grupların yenilmesine yoğunlaşması" istenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız" tepkisini göstermişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.