SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey: Hepsinin amacı Bozbey'den intikam almak!

CHP Nilüfer İlçe Kongresi'nde konuşan Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bir adayımızın arkasında 8 bilinmeyenli bir denklem. Tümü Mustafa Bozbey'den intikam almak için birleşmişler. Hepsi bunların meclis üyesi adayı olamamışlar, başkan adayı olamamışlar... Hepsinin amacı Mustafa Bozbey'den intikam almak. Vay anasını ya..." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2020 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2020 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bozbey: Hepsinin amacı Bozbey'den intikam almak!

Özlüce Karya Davet'te yoğun katılımla gerçekleştirilen CHP Nilüfer İlçe Kongresi'ne Nilüfer eski Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in konuşması damga vurdu. Kongrede çok sayıda tarafın kendisine karşı birleştiğini ileri süren Bozbey, "Hepsinin amacı Mustafa Bozbey'den intikam almak. Vay anasını ya... Ne yalanlar, ne iftiralar... Hepsini açıklayacağım" dedi.

Divan Başkanlığını CHP eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın yaptığı, Özer Anaç, Fırat Yılmaz ve Erman Aydıngün'ün yarıştığı CHP Nilüfer İlçe Kongresi'nde konuşma süresi yapılan oylamayla 3 dakika olarak belirlendi. Konuşmacılar konuşmalarınnda bu süreye dikkat ederken, Nilüfer'in eski Belediye Başkanı olarak tüzük gereği söz hakkını kullandığını belirten Mustafa Bozbey, bu sürenin anlatacaklarına yetmeyeceğini ifade etti. Bozbey, "Son bir yıldır yaşananları sizinle 3 dakika içinde paylaşamam" derken, Aytuğ Atıcı ise "Biz sizin elinizden mikrofon alma nezaketsizliği yapamayız, ama süre oylandı, takdir sizin, bunu delegelerin takdirine bırakırız" yanıtını verdi.

'Söz hakkı verilmedi, yok sayıldım, ismim dahi anons edilmedi'

"Bir süredir yaşanan olumsuzluklardan dolayı partimizin ilçe kongrelerine katılmıyorum. Sebeplerini çok iyi biliyorsunuz." diyen Bozbey, "Bazılarında yok sayıldık, ismim dahi anons edilmedi. Bazılarında söz istedim, bir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak söz verilmedi. Bunları gerekirse basın yoluyla da herkesle paylaşacağım. Bu benim sorumluluğum. Bu benim bir yıldır yaşadıklarımın ifadeleri. Bunlar sizlerin önünde, sizlerle birlikte yaşandı." ifadelerini kullandı.

CHP Mustafakemalpaşa İlçe Kongresi sonrasında sosyal medyada paylaşılan, kendisine yönelik hakaret ve aşağılamalara tepki gösteren Bozbey, şunları söyledi:

"Mustafa Bozbey, Mustafakemalpaşa'da 200 bin lira para dağıtmış yalanını çıkardılar. Bunların hepsi ahlaksızdır. Söyleyen de ahlaksızdır, söyleten de ahlaksızdır. Bunlar CHP'li olamazlar. Bunu bir genel merkez yöneticimiz genel merkeze gidip sanki bu para dağıtımı doğruymuş gibi ballandıra ballandıra anlatabiliyor. Arkadaşlar nasıl bir partiyiz biz? Nasıl bir anlayıştayız? Olmayan bir şeyi, yalanı, iftirayı... Yazıktır, günahtır ya. Bir insanı eleştirebilirsiniz, ama iftirayla, yalanlarla, dolanlarla... Gerçekten bir insana yakışmaz."

İl Başkanı Hüseyin Akkuş'u işaret ederek, aşağılama ve hakaretler için "Ne yaptınız?" diye soran Bozbey, şöyle devam etti:

"Yine bizim Bursa'daki yöneticilerimiz, benim CHP'li olmadığımı, faşist olduğumu sağda solda anlatıyorlar. Ben cumhuriyetçiyim, ben milliyetçiyim, ben halkçıyım, ben devletçiyim, ben laikim, ben devrimciyim, ben haktan hukuktan adaletten yanayım, ben insan haklarından, çevre haklarından, çocuk haklarından yanayım, ben ötekileştirmeyen bir insanım, insanı insan gibi gören bir insanım, ben CHP'liyim."

İlçe kongreleri sürecinde kendisine karşı bir cephe oluştuğunu iddia eden Bozbey, "Bir bakıyorum bir adayımızın arkasında 8 bilinmeyenli bir denklem. Tümü Mustafa Bozbey'den intikam almak için birleşmişler bir araya gelmişler. Nedir bu Mustafa Bozbey? Allah aşkına ne yapmış. Partinin 20 yıl bayrağını taşımış, bayrağı hep göndere taşımış. Yüzde 24 olan genel oyları yüzde 41'e kadar çıkartmış. 8 bilinmeyenli denkleme dikkat edin. Hepsi bunların meclis üyesi adayı olamamışlar başkan adayı olamamışlar vs vs... Hepsinin amacı Mustafa Bozbey'den intikam almak. Vay anasını ya... Ne yalanlar, ne iftiralar... Hepsini açıklayacağım" diye konuştu.

15 dakikayı geçen konuşmasının sonunda elindeki metnin tamamını okuyamadığını belirten Mustafa Bozbey, bunu basınla paylaşacağını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.