SON DAKİKA
Hava Durumu

BM: 300 bin Suriyeli İdlib'te evlerini terk etti

BM Suriye Krizi İçin İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Cutts, aralık ayının ortalarından bu yana İdlib'in güneyinde en az 300 bin sivilin evlerinden kaçtığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BM: 300 bin Suriyeli İdlib'te evlerini terk etti

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Krizi İçin İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts, silahlı çatışmaların artmasının ardından aralık ayının ortalarından bu yana İdlib'in güneyinde en az 300 bin sivilin evlerinden kaçtığını belirtti.

Cutts, yaptığı yazılı açıklamada, İdlib'deki insani durumun kötüye gitmesinden endişe duyduğunu ifade etti.

Zorlu kış şartlarının yerlerinden edilen sivillerin durumunu olumsuz etkilediğine işaret eden Cutts, yeni göç dalgasının İdlib'deki durumu kötüye götürdüğünü vurguladı.

Cutts, sahadan olumsuz yönde raporlar gelmeye devam ettiğinin altını çizerek, "Her gün şiddete maruz kalmış, aşırı kalabalık kamplarda ve kentsel alanlardaki hizmetlere erişmek için sığınma talep eden ailelerle ilgili üzücü raporlar alıyoruz. Birçoğu şimdi okullarda, camilerde ve diğer kamu binalarında barınıyor." ifadesini kullandı.

"Önemli eksiklikler rapor edildi"

Bölgedeki kasaba ve köylerin günlük bombalandığına dikkati çeken Cutts, hava saldırılarının okullar ile camileri de hedef aldığını, İdlib'de en az 13 sağlık tesisinin güvenlik nedeniyle geçici olarak hizmet veremediğini aktardı.

Cutts, insani yardım örgütlerinin artan ihtiyaçlarla başa çıkmakta zorlandığına değinerek, İdlib genelinde gıda, barınma, sağlık ve kışlık ihtiyaçlar gibi önemli eksikliklerin rapor edildiğini bildirdi.

BM Suriye Krizi İçin İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Cutts, silahlı çatışmaların artmasının ardından aralık ayının ortalarından bu yana İdlib'in güneyinde en az 300 bin sivilin evlerinden kaçtığını belirtti.

BM'nin uluslararası insancıl hukuk uyarınca sivillerin korunmasını sağlamak için tarafları gerekli tedbirleri alma çağrısını sürdürdüğünü anımsatan Cutts, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in aralık sonunda silahlı çatışmaların derhal durdurulması çağrısını da yinelediklerini belirtti.

Cutts, Guterres'in Suriye'de güvenilir tek çözümün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca, BM öncülüğündeki siyasi süreç olduğuna dair sözlerini de hatırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.