SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bizi katledenler İstanbul Sözleşmesini kaldırmaya çalışanlardır'

Bu yıl en az 353 kadının erkekler tarafından katledildiğini aktaran Bursa Kadın Platformu'nun açıklamasında "Her gün karşı karşıya kaldığımız şiddetin kaynağı, bizi katledenler İstanbul Sözleşmesini kaldırmaya çalışanlardır." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bizi katledenler İstanbul Sözleşmesini kaldırmaya çalışanlardır'

Bursa Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Fomara Meydanı'nda basın açıklamasında bulundu.

Pandemi döneminde kadınların daha zor ve yıpratıcı bir dönem yaşadığının belirtildiği açıklamada, "Var olan eşitsizlikler daha da derinleşti. Ücretli bir işte çalışsın çalışmasın evdeki bakım emeği yükü kadınların omuzlarına yıkıldı. Birlikte yaşadığımız bireylerin hijyen ve sağlık kontrolü, öğrencilerin açılıp-kapanan okulları, sürekli çöken eba sistemi, ödev kontrolü biz kadınların omuzlarında. Her krizde olduğu gibi Covid krizinde de ilk işten çıkarılanlar bizler olduk. Açıklanan ekonomi önlemlerinde ise kadınların çoğunlukta olduğu güvencesiz çalışanlara karşı hiçbir önlem yoktu. Omuzlarımıza yüklenen duygusal emek, ev içi emek ve yoksullukla mücadele ediyoruz." denildi. 

2020 yılında en az 353 kadının erkekler tarafından katledildiğinin söylendiği açıklamada, "En yakınındaki erkekler tarafından. "Evde kal" çağrılarının yapıldığı 11 Mart'tan itibaren 20 günde 21 kadın öldürüldü. COVID-19 salgını bir kez daha evlerin kadınlar için en güvensiz yerler olduğunu gösterdi. Ev içi şiddetin önlenmesinde en etkili araçlardan biri olan İstanbul Sözleşmesi, AKP-MHP ittifakı, tarikat ve cemaatler tarafından hedef alınıyor. Kadınların bedeni, emeği ve cinselliği üzerindeki patriyarkal denetimin aracı olarak dinci gericilik yaşamlarımızı kuşatıyor. Biliyoruz! Her gün karşı karşıya kaldığımız şiddetin kaynağı, bizi katledenler İstanbul Sözleşmesini kaldırmaya çalışanlardır." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.