SON DAKİKA
Hava Durumu

'Biz umudu canlı tutabilmek için yürüyoruz'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Hakkari'nin sesi buradan selam olarak Edirne'ye gidiyor, Edirne'nin selamı tam da burada Hakkari'nin kalbine geliyor. Biz umudu canlı tutabilmek için yürüyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2020 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Biz umudu canlı tutabilmek için yürüyoruz'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve bazı milletvekilleri, Hakkari'den başlatacakları yürüyüş için kente geldi. İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı karar gereği yürüyüşlerine izin verilmeyen Sancar ve beraberindekiler, emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin ardından parti binası önünde açıklama yaptı. 

Yürüme haklarının mevcut Anayasa'dan kaynaklandığını belirten Sancar, "Ülkenin bir ucundan diğer ucuna bütün halkları kucaklayabilecek tek parti biziz. O nedenle Hakkari'nin sesi buradan selam olarak Edirne'ye gidiyor, Edirne'nin selamı tam da burada Hakkari'nin kalbine geliyor. Biz umudu canlı tutabilmek için yürüyoruz. Biz siyasette ısrarcıyız, demokratik meşruiyet zeminini asla terk etmeyeceğiz ama anayasal haklarımızı da demokratik meşru haklarımızı da kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Sancar ve beraberindekiler, daha sonra belirlenen güzergahtan araçlarla kentten ayrıldı.

Edirne'de de yürüyüşe izin verilmedi

Öte yandan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindekiler, Edirne'den Ankara'ya başlatacakları yürüyüş için kente geldi. 2. Beyazıd Caddesi'nde toplanan Buldan ve partililer, bir araçtan açılan müzik eşliğinde halay çekti. 

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında kentte alınan karar gereği yürüyüşlerine izin verilmeyen Buldan ve beraberindekiler, burada açıklama yaptı.

Amaçlarının Edirne ve Hakkari'den yürüyüş gerçekleştirmek olduğunu belirten Buldan, "HDP, Türkiye halklarının barışını, demokrasisini, özgürlüğünü, hakkını, hukukunu savunmaya devam edecek." dedi.

Buldan ve beraberindekiler, daha sonra belirlenen güzergahtan araçlarla kentten ayrıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.