SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir gazeteciye daha sopalı yumruklu saldırı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başdanışmanı, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde evinin önünde saldırıya uğradı. İde, son yazısında MHP lideri Bahçeli'yi eleştirmişti.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2019 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bir gazeteciye daha sopalı yumruklu saldırı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı, KRT TV programcısı, Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat İde, İstanbul'da evinin önünde sopalı, yumruklu saldırıya uğradı. Sağlık durumu iyi olan Murat İde, saldırganların yere düşen silahını görünce korkup kaçtığını söyledi. Şüphelilerden 4'ü gözaltına alındı.

Murat İde, KRT'de bugün 11.00'da yayınlanan "Burası Çok Önemli" programından sonra evine gitmek üzere yola çıktı. İde Maslak'taki evinin önüne geldiğinde saldırıya uğradı. İde'yi yol boyunca 3 aracın takip ettiği, saldırıyı 7-8 kişilik bir grubun gerçekleştirdiği öğrenildi.

Tedavisinin ardından poliste ifade veren Murat İde şunları söyledi:

'Geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatı ile ...'

"Benim ruhsatlı silahım var. O  yere düşünce onu görüp kaçtılar. Bir süredir bu konuda hadiseler oluyor diğer meslektaşlara da.  Bir süredir böyle bir bilgimiz vardı bir hazırlık olduğuna dair. daha dikkatli ve temkinli davranıyorduk. Yazılarla ilgili bir takım tehditler geliyordu ama bunları çok önemsemiyordum. Hoş olmayan şey fikri bir mücadelenin sokağa düşürülmüş olması. Hiçkimseye yakışmıyor. Hele ki geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatı ile olması hakikaten yakışmıyor ama netice itibari ile yaşandı."

Murat İde'ye saldırının ardından polisin takibe aldığı iki araçtan biri durduruldu. Sürücü E.D. gözaltına alındı, araçta bir bıçak bulundu. Diğer şüpheliler aranıyor. Çalışmalarını sürdüren ekipler, 3 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

İde, hem KRT'deki programları hem Yeniçağ Gazetesi'nde MHP ve Bahçeli'nin bugünkü siyasi duruşlarını eleştiren yazıları nedeniyle MHP'lilerin tepkisini çekiyordu.

Kendilerini ülkücü olarak tanımlayan gruplar daha önce de Devlet Bahçeli'yi eleştiren Sabahattin Önkibar, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ve Yeniçağ eski Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'a saldırmışlardı. Yavuz Selim Demirağ saldırıda ağır yaralanmış ve tedavi altına alınmıştı. Bu saldırılarla ilgili olarak yakalananlardan tutuklanan olmamıştı.

Bahçeli'nin 'Kanal İstanbul' konusundaki farklı görüşleri

"Kanal İstanbul" konusunda, "Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir" diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bu sözlerinden sonra 2011 yılında söz konusu proje ile ilgili söylediklerini gündeme gelmişti. Bahçeli, o dönem projeye dair, "Güya yeni bir kanal açıyorlar, adına da 'İstanbul Kanalı ve bu bir çılgın proje' diyorlar. Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir" ifadelerini kullanmıştı. 

'Devlet Bey ben yoruldum'

Yeniçağ yazarı Murat İde ise köşesinde, Bahçeli'nin bu çıkışının ardından "Devlet Bey, ben yoruldum!" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme almıştı.

Bahçeli'nin 2011 yılındaki sözleri İstanbul Bayrampaşa'da söylediğini belirten İde, kendisinin de o konuşma esnasında orada olduğunu hatırlattı.

Bir zamanlar Bahçeli'nin yakınında olan isimlerden olan İde, 8 yıl içinde Bahçeli'nin "Kanal İstanbul" sözlerindeki değişiklik için, "Yok canım, yanlış okuyorum herhalde dedim. Dün, 'Soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir proje' diyerek karşı çıkılan Kanal İstanbul'a, bugün karşı çıkanlara, 'şuursuz ve gayrı milli' demek. Bir gerekçe aradı içimdeki ses" diye ifade etti.

İde, "Dün söylenenlere bir daha baktım. Bugün söyleneni bir kez, birkaç kez daha okudum. Ve karar verdim. Ben yoruldum. Ben usandım. Ben sustum" diye belirtti.

İşte Murat İde'nin 'Devlet Bey ben yoruldum' başlıklı yazısı;

"Yıl 2011'di..

BengüTürk Televizyonu'nun Genel Yayın Yönetmeni'ydim..

Seçim çalışmaları hızla devam ediyordu. ve Ak Parti, ortağı FETÖ'nün operasyonlarına bel bağlamış, gazı almış, "Çılgınca" ilerliyordu..

Ortağının MHP'ye kurduğu tezgah, tuzak ve ahlaksızlığı, bizzat Başbakan Erdoğan "Ne özeli, genel geneeeeel!.." diye yorumluyordu..

MHP'ye kurulan kaset tuzağı için "Kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez" diyenlereydi bu cevap..

***

Bu çılgınca yürüyüş, çılgın bir proje ürettirdi Ak Parti iktidarına..

"Çılgın Türkler"e kurulan FETÖ tezgahının ortağı ve alkışçısı Ak Parti, şatafatlı bir toplantıyla, "Çılgın projeyi" açıkladı..

Allah'ın verdiği boğaz orada dururken, Trakya'da yeni bir kanal açılacaktı.. Ve bu Cumhuriyet tarihinin en büyük projesiydi..(!)

***

Tartışmalar başladı..

Bilim insanları "Büyük sorun yaratır" dedi..

Diplomatlar "Uluslararası anlaşmalarımızı sıkıntıya sokar" dedi..

Ak Parti'nin ortağı FETÖ'nün kumpas ve tezgahlarından bunalmış askerin, bu mevzularla uğraşacak dermanı yoktu..

***

O tartışmalara net ve açık ifadelerle katıldı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli..

Oradaydım.. 7 Mayıs 2011 günü, İstanbul Bayrampaşa'da dedi ki;

"Güya yeni bir kanal açıyorlar. Adına da İstanbul Kanalı diyorlar..Ve 'bu bir çılgın proje' diyorlar. Bu soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir. Yeni yeni istihdam oluşturabilecek imkanları verebilir ve bir işsize, bir aç insanımıza ekmek kapısı bulabilirsin. Şimdi bunlara kafa yoracağın yerde, akılcı politikalar üreteceğin yerde, çıldırmış bir toplumu çılgınca projelerle niye kandırıyorsun Sayın Başbakan?"

Aynıyla böyle dedi Devlet Bey.. Soruyu yönelttiği Başbakan, Tayyip Erdoğan'dı..

"Soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir proje" Hangi proje? Kanal İstanbul projesi..

***

Aradan 8 yıl geçti..

Türkiye'nin ekonomik şartları daha kötü..

Toplum ağır yüklerin altında daha da çıldırmış vaziyette..

İşsizlik o günlerden çok daha fazla..

Ekmek aslanın ağzında bile değil artık, bağırsaklara inmiş..

Ve sayın Devlet Bahçeli'den yeni bir Kanal İstanbul yorumu geldi..

Karşı çıkanlara çok kızmış..

Dün dedi ki;

"Kanal İstanbul'la Türkiye'nin eli güçlenecek, jeo-stratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir. Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir."

***

Yok canım, yanlış okuyorum herhalde dedim..

Dün, "Soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir proje" diyerek karşı çıkılan Kanal İstanbul'a, bugün karşı çıkanlara, "şuursuz ve gayrı milli" demek..

Bir gerekçe aradı içimdeki ses..

Ne bileyim, meseleyi belki FETÖ'ye bağlar..

Ne bileyim, meseleyi bekaya bağlar..

Ne bileyim, "8 yıl önce görememişim" der..

Hiçbiri yok.. Ve Allah'tan yok.. Yoksa daha garip bir durum çıkardı ortaya..

***

Haaaa, şu noktayı özellikle not edelim..

Bir de ekliyor sayın Bahçeli;

"Milliyetçi Hareket Partisi'ne göre, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tartışılması Türkiye için tehdit ve beka sorunudur."

Eee ama Kanal İstanbul'un bizzat kendisi Montrö'yü tartışmaya açacak.. Nasıl olacak şimdi?

***

Dün söylenenlere bir daha baktım..

Bugün söyleneni bir kez, birkaç kez daha okudum..

Ve karar verdim..

Ben yoruldum.. Ben usandım.. Ben sustum.."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.