SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir gazeteciye daha saldırı

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a yönelik beyzbol sopalı saldırı tazeliğini korurken, bir gazeteciye daha saldırı gerçekleştirildi. Antalya'da yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan gazeteci İdris Özyol kimliği henüz bilinmeyen bir grup tarafından, çalıştığı gazetenin önünde saldırıya uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bir gazeteciye daha saldırı

Antalya'nın deneyimli gazetecilerinden İdris Özyol'a kimliği henüz belirlenemeyen bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Akşam saatlerinde çalıştığı gazetenin önünde düzenlenen saldırıda yaralanan Özyol, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Odatv'den Yusuf yavuz'un haberine göre, muhalif yazılarıyla bilinen gazeteci-yazar İdris Öyol'un saldırıya uğramasına tepki yağdı. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Taş devri zihniyetini taşıyan saldırganların derhal yakalanması talebiyle İdris Özyol'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Özyol ve değer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz. Gazetecilerin hedef gösteren, saldırganları kışkırtan kim varsa hesap vermelidir. ÇGD olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırının ardından saldırganaların serbest bırakılmasına yönelik tepkiler sürerken gazetecilere yönelik bir saldırı da yine benzer şekilde Antalya'da gerçekleştirildi. Muhalif yazılarıyla tanınan Antalya'nın deneyimli gazetecilerinden İdris Özyol (52) dün akşam saatlerinde çalıştığı Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin önünde kimlikleri henüz belirlenemeyen bir grup tarafından öldüresiye dövüldü. Başından ve göğsünden yaralanan Özyol'u olay yerinden bırakıp kaçan saldırganlar hakkında henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

ÇGD AKDENİZ ŞUBESİ SALDIRIYI KINADI

Çirkin saldırının ardından Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gazeteci-Yazar İdris Özyol'un tedavisi sürüyor. Antalya'da tepkiyle karşılanan saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, "Taş devri zihniyeti gazetecilere saldırıyor" görüşüne yer verdi.

MECLİSTE DENİZLERİN POSTERİNİN ASILMASI GÜNDEM OLMUŞTU

Muratpaşa Belediyesi Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı sırasında CHP grubunun, idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın posterini asması üzerine yaşanan tartışmanın kentteki tüm gazetecilerin gündemi olduğu anımsatılan ÇGD Akdeniz Şubesi'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

MHP İLÇE BAŞKANI BİLGİLİ TEHDİT ETMİŞTİ

"MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili'nin, gerek mecliste gerekse de sonrasında yaptığı tehditler, birçok gazetede haberleştirildi. Konuyu köşe yazıları ve sosyal medya paylaşımlarına taşıyan gazeteci İdris Özyol da Bilgili'nin tehditlerinden nasibini almıştı. Bugün ise tehditler adresini buldu! Kimliği henüz bilinmeyen bir grup, çalıştığı gazetenin önünde İdris Özyol'a saldırarak öldüresiye dövdü. Kalabalık grup Özyol'u orada bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Yaralanan gazeteci tedavi altına alındı.

'SALDIRGANLARI KIŞKIRTANLAR HESAP VERMELİ'

Taş devri zihniyetini taşıyan saldırganların derhal yakalanması talebiyle İdris Özyol'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Özyol ve değer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz. Gazetecilerin hedef gösteren, saldırganları kışkırtan kim varsa hesap vermelidir. ÇGD olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Yaralanan arkadaşımız İdris Özyol'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Gazeteciliğinin yanısıra şair ve yazar kimliği ile bilinen İdris Özyol'un Lanetli Sınıf, Bir Overlokçu Kıza İlan-ı Aşk ve Kabuk Dudak gibi yayınlanmış kitapları bulunuyor. (Odatv, Yusuf Yavuz)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.