SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Çukur eylemleriyle, Güneydoğu Anadolu'muzdaki kimi mahalleleri işgale yeltenenleri milletimizin bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz, açtıkları çukurlara gömdüler. Çözüm süreci dedik, önlerini açtık, yanaşmadılar ama şimdi bir daha çözüm süreci falan beklemeyin, geçti o iş." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşte Zeytindalı Harekatı'nda, Afrin'de bunu yaşadık. En son Sincar'da da bunu yaşadık. Kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz ve gömmeye de devam edeceğiz. Trump ile konuştuk, Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse o zaman biz göndereceğiz. Çünkü bizi rahatsız ediyorlar. Terör koridoruyla bizi rahatsız ediyorlar. Madem ki biz Amerika ile stratejik ortağız, o zaman gereğini yapmamız lazım."

"Bir daha çözüm süreci falan beklemeyin, geçti o iş"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çukur eylemleriyle, Güneydoğu Anadolu'muzdaki kimi mahalleleri işgale yeltenenleri milletimizin bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz, açtıkları çukurlara gömdüler. Çözüm süreci dedik, önlerini açtık, yanaşmadılar ama şimdi bir daha çözüm süreci falan beklemeyin, geçti o iş." dedi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu ara Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış, portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu milletle dalga geçilmez. Öyle buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa sokağa çağırmak, sokağa mı çağırıyorsun, işte buyur. 

Bu ülkede benim milletimle artık onun onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur. Bay Kemal; 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'ndan tankların arasından kaçtın, Bakırköy Belediyesi'ne gittin ama bu defa kaçamazsın, ona göre. Bu ifadeleri kullanırken dikkatli kullan. O eski Türkiye idi, geçti o iş, anında bedel ödersin. Eğer bir şey yapacaksın, bak 31 Mart'ta sandık var, çalış senin de olsun. Sandıkta alabiliyorsan al. Ne diyor, 'Bütün belediyeler CHP'li olacak.' 31 Mart'ta göreceğiz ve 31 Mart'ta benim milletim, CHP'ye bugüne kadar ödediğinden çok daha fazlasını ödetecek, ben buna inanıyorum."

"Yanlış yapıyorsunuz, bundan vazgeçin"

IŞİD bahanesiyle Suriye'ye gelen güçlerin ortada böyle bir tehdit kalmamış olmasına rağmen hala varlıklarını sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan, "Bununla kalmayıp ülkedeki yegane huzur kaynağı olan Türkiye'yi hedef göstermeye çalışıyorlar. Biz sınırlarımız boyunca, kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğimizi bugün bir daha söylüyorum. Sadece söylemekle kalmıyorum. Üç ayrı operasyonla bunu icra ettik. Diğer bölgelerde büyük ölçüde bu oyunu bozduk. Şimdi sıra Fırat'ın doğusuna geldi. Bölgedeki teröristleri alenen himaye edenlere sesleniyorum, yanlış yapıyorsunuz. Bundan vazgeçin." diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz hafta Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Yaptık mı? Yaptık. Sayın Trump ile de bunları görüştük. Kendileri de olumlu cevapları verdiler. Şimdi bunların da takipçisiyiz. Bölgedeki son terörist etkisiz hale gelene kadar Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Bu ülkedeki sorunların tüm tarafları tatmin edecek şekilde siyasi çözüm yolu açılana, yeni anayasa hazırlanana, özgür seçimler yapılana kadar Suriye topraklarındaki terörle mücadelemiz sürecektir."

Yıllarca Türkiye'yi Münbiç'te oyalayanların, Türkiye'ye Fırat'ın doğusuyla ilgili birtakım sözler verenlerin, bu sözlerini yerine getirmesini beklediklerini dile getiren Erdoğan, "Yaklaşık 500 kilometrelik sınır hattı boyunca, özellikle Amerikan askerlerine zarar vermeyecek şekilde kendi planlamamıza uygun yerlerden Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlayabiliriz. Kahraman ordumuz, hazırlıklarını ve planlarını tamamlamış durumda. Bir gece ansızın gelebiliriz. Bu şifreyi unutmasınlar. Her an teröristlerin tepesine çökebiliriz. Medyada görüyoruz. Terör örgütü mensupları güya bize karşı tedbir alıyorlarmış. Tüneller kazıyorlarmış, silah, mühimmat stokluyorlarmış. Korkunun ecele faydası yok." ifadelerini kullandı. 

"Bu hainlerin tepelerine inmemiz an meselesidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizim askerimiz ve kendi topraklarını savunan Özgür Suriye Ordusu'nun cengaverleri geldiğinde hepsi de o çukurlara gömülmekten kurtulamayacaklar. Türkiye'ye düşmanlık edip, hele hele silah doğrultup da iflah olan görülmemiştir. Bunların sonu da aynı olacak. Bu hainlerin tepelerine binmemiz an meselesidir." dedi.

Erdoğan'ın konuşması sonrasında, yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 projenin toplu açılışının kurdelesi kesildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.