SON DAKİKA
Hava Durumu

Binlerce öğrenci stadyumda kitap okudu

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, yaklaşık 5 aydır süren "Başkanımla Okuyorum" etkinliğinin finali, 10 bin öğrencinin katılımıyla M. Fehmi Gerçeker Stadyumu'nda yapıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Binlerce öğrenci stadyumda kitap okudu

Karacabey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Ali Özkan'ın, ilçedeki ilk ve ortaokul öğrencileriyle yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü "Başkanımla Okuyorum" etkinliklerinin finali M. Fehmi Gerçeker Stadyumu'nda gerçekleştirildi. 

Organizasyonda 10 bin öğrenci, Belediye Başkanı Özkan ve protokol üyeleriyle aynı anda kitap okudu. Özkan, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilerin bu ülkenin umudu, geleceği, yarınları olduğunu söyledi. Eğitimden ekonomiye, kültür sanattan spora kadar her konuda öğrencilere güvendiğini ifade eden Özkan, "Ülkemizin her alanda iyi yetişmiş, ufku geniş, nitelikli bireylere ihtiyacı var. Bunun için de eğitim faaliyetleri çok büyük önem taşıyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak, ülkemizin gelecek vizyonuyla örtüşecek şekilde, eğitime ve öğretime son derece önem veriyoruz. Yani sizlere güzel bir gelecek bırakmak için çok çalışıyoruz." dedi. 

Özkan, kitap okumanın insanın kişilik ve zihin gelişimine etkilediğini ve başarıyı beraberinde getirdiğini vurgulayarak, şu önerilerde bulundu:

"Okuma alışkanlığı, öğrencilik hayatınızda ve iş yaşamınızda; kısacası her alanda başarılı olmanızı sağlayacaktır. En önemlisi de bu alışkanlık sayesinde, ülkemizin kalkınarak daha ileriye gitmesine katkıda bulunacaksınız. İnanıyorum ki her biriniz, hayatınızın her döneminde sürekli okuyarak başarı dolu hikayelere imza atacaksınız. Bugün burada bir kıvılcım yaktık. Bu kıvılcım büyüyecek ve ülkemizi geleceğe taşıyacak."

Konuşmaların ardından Özkan ve protokol üyeleri, sahaya inerek öğrencilerin kitap okuma heyecanına ortak oldu. Etkinliğin sonunda Özkan, öğrencilerle çeşitli oyunlar oynadı.

Etkinliğe, Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Karacabey Başsavcısı Mustafa Atbaş, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Kavak, okul müdürleri, veliler ve öğretmenler de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.